Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.01.2009.

23:00

Remi Milana, Stanković strelac

U 21. kolu Serije A fudbaleri Intera savladali su u gostima Kataniju 2:0 i nakon poraza Juventusa u Udinama 2:1 imaju šest poena prednosti na tabeli.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Milan je na San Siru igrao samo 1:1 sa Đenovom, Roma je savladala Palermo 2:1, a Bolonja je došla do novih bodova slavivši minimalno u Atalanti. Kaljari je nastavio sjajnu seriju pobedivši Sijenu golom Akvafreske, Fiorentina je bila bolja od Napolija 2:1, a Sampdorija od Lacija 3:1. Pobednika nije bilo na mečevima Kjevo – Leće (1:1) i Torino – Ređina (0:0)

Mialn je već u prvom minutu imao priliku kada je Bekam sjajno šutirao ali je golman zaustavio njegov udarac. Drugu veliku šansu „rosoneri“ su imali u 15. minutu kada je Andrea Pirlo pogodio prečku iz slobodnog udarca. Međutim Milan ipak dolazi do prednosti u 33. minutu, a drugi gol u dresu Milaneza postigao je Dejvid Bekam u svom stilu. Englez je fantastično izveo slobodni udarac iskosa sa leve strane postigavši prelep pogodak. Međutim, Đenova je ipak došla do boda i devetog uzastopnog meča bez poraza, a strelac je bio sjajni Dijego Milito dve minuta pre kraja meča. Ovo je Milanu bio prvi remi na domaćem terenu.

Fudbaleri Intera došli su do nove pobede. U gostima su savladali neugodnu Kataniju iako su od 32. minuta igrali sa igračem manje. Muntari je isključen nakon oštrog starta sa leđa nad Tedeskom.

Neroazur su do prednosti došli već u 5. minutu. Kruz je dobio loptu na desnoj strani, sjajno ubacio na šest metara, a Stanković se ubacio iz drugog plana i glavom zakucao luptu u mrezu. U 12. minutu Katanija postiže pogodak za izjednačenje ali ga sudija poništava zbog prekršaja nad Burdisom. U nastavku meča Katanija je konstantno napadala, stvarala šanse, a Inter priliku čekao iz kontre. Nakon jedne takve akcije Stanković je sa svoje polovine sjajno proigrao Ibrahimovića koji je pobegao odbrani i lako prebacio loptu preko Bizarija, a onda je ubacio u praznu mrežu.

Sampdorija je sjajnom igrom prekinula seriju od pet utakmica bez pobede savladavši Lacio koji je u poslednja dva kola primio sedam golova.

U 12. minutu posle slobodnog udarca sa desne strane na drugoj stativi se našao Delvekio koji je u padu ubacio loptu u mrežu. Ipak, Rimljani su izjednačili preko Rokija u 30. minutu nakon sjajnog pasa sa sredine terena. Novu prednost Sampi donosi Kasano fantastičnim pogotkom. Prvo je probio po levoj strani, zaobišao dva igrača pa loptu poslao u suprotni ugao gola Ledezme. Treći i poslednji pogodak za tim iz Đenove postigao je Litvanac Stankevičijus koji je nakon jednog kornera u 63. minutu bio najviši u skoku. Sampdorija je imala priliku i ubedljivije da trijumfuje ali Kasano nije iskoristio penal koji je napravljen nad njim.

Juventus je u Udinama poražen 2:1 nakon sedam utakmica bez poraza. Golove na Frijuliju postigli su Kvaljarela u 20. i Di Natale u 74 za Udineze, a Jakvinta za „Staru damu“ u 77 minutu iz penala.

Serija A 21. kolo:

Milan – Đenova 1:1(1:0)
Bekam 33 – Milito 88
Roma – Palermo (2:1)
Toti 24, Brigi 45 – Kavani 31
Atalanta – Bolonja 0:1 (0:0)
Volpi 80
Kaljari – Siena 1:0 (1:0)
Akvafreska 37
Katanija – Inter 0:2 (1:0)
Stanković 5, Ibrahimović 71
Kjevo – Leće 1:1 (0:0)
Mantovani 88 - Vives 56
Fiorentina – Napoli 2:1 (0:0)
Santana 47, Montolivo 79 – Vitale 48
Sampdorija – Lacio 3:1 (1:1)
Delvekio12, Kasano 51, Stankevičijus 54 – Roki 30
Udineze – Juventus 2:1 (1:0)
Kvaljarela 20, Di Natale 74 – Jakvinta 77
Torino – Ređina (0:0)

Tabela: 1. Inter 49 bodova, 2. Juventus 43, 3. Milan 41, 4. Đenova 37, 5. Roma 36, 6. Fiorentina 35...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve