Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.01.2009.

13:02

Miško Popović preuzeo Vardar

Srpski biznismen Miško Popović i zvanično je preuzeo skopski Vardar, što će biti verifikovano na Skupštini kluba za nekoliko dana.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Sašo Taševski, zastupnik Miška Popovića, istakao je da su se dva kolektivna člana Skupštine, firma „Moda i sport“, vlasništvo Jordana Kamčeva i Inicijativni odbor za spas kluba, dogovorili da Popović preuzme Vardar, a Skupština će biti održana najkasnije do petka. Kao prvi potez, Popović će verovatno smeniti Milka Đurovskog sa pozicije trenera i na to mesto dovesti Ljubinka Drulovića.

Popović je nedavno registrovao firmu „MJB Investment Group“ sa sedištem u Skoplju, koja će preuzeti ’crveno-crne’.

Kompanija Miška Popovića ponudila je najpovoljnije uslove rada, posle čega je prihvaćeno da on postane novi finansijer Vardara“, izjavio je Kamčev.

Popović nije krio zadovoljstvo nakon obavljenog posla.

Da, mogu i zvanično da potvrdim da je postignut dogovor oko finansiranja Vardara. Veliko mi je zadovoljstvo što je sklopljen novi posao i verujem da sledi uspešan period za Vardar i makedonski fudbal“.

Prema dogovoru, Popović bi u prvih godinu dana trebalo da investira 1.200.000 evra u Vardar. Kako je najavljeno, biće izgrađena dva pomoćna terena, kao i medicinski ustanova za potrebe kluba, kao i kupovina novih prostorija.

Popović je najavio da će u klub vratiti bivše igrače, kao što su Ilija Najdoski, Mirko Spaseski i Erol Demir, koji bi vodili glavnu reč u organizaciji kluba.

Prema najavama srpske štampe, sadašnjeg trenera Milka Đurovskog najverovatnije će zameniti Ljubinko Drulović, ali se kao opcije pominju i Dragoslav Stepanović i Mihailo Ivaonvić.

Popovićev partner u vođenju Vardara trebalo bi da bude bivši predsednik Zajednice superligaša Srbije Aca Bulić. Bulić bi prema najavama trebalo da preuzme funkciju sportskog direktora.

Miško Popović je sin legendarnog komesara za bezbednost nekadašnje lige SFRJ, Jova Popovića. Srpski biznismen je svojevremeno bio povezivan i sa preuzimanjem Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve