Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.01.2009.

07:34

Edvin i Nemanja rekorderi lige

Golman Mančester Junajteda Edvin van der Sar novi je rekorder Premijer lige u dve kategorije – najviše mečeva i najviše minuta bez primljenog gola

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Van der Sar je predvodio odbranu Mančester Junajteda u pobedi nad Vest bromvič Albionom u utorak uveče (5:0), što je 11. uzastopni meč u kojem "Crveniđavoli" nisu primili gol (od gostovanja Arsenalu 8. novembra). Poslednji gol protiv njega postigao je Samir Nasri, a od tada su prošla 1032 minuta fudbala u prvenstvu.

Dosadašnji rekorder bio je Petr Čeh, golman Čelsija, koji tokom sezone 2004/2005 nije primio gol na 10 utakmica (925 minuta).

Jedini igrač koji je 38-godišnjem holandskom golmanu pravio društvo u svih 11 mečeva bio je Nemanja Vidić. Njegove briljantne partije podstakle su veći broj fudbalskih analitičara u Britaniji da srpskog reprezentativca proglase za favorita u trci za najboljeg igrača sezone u najjačoj fudbalskoj ligi na svetu.

Zbog povreda i suspenzija startna defanzivna četvorka (Braun, Ferdinand, Vidić, Evra) nijednom nije nastupila u kompletnom sastavu, pa su priliku dobijali O'Šej, Nevil, Evans, 18-godišnji Brazilci Rafael i Fabio, kao i dva juniora – Ekersli i Čester (osim poslednje dvojice, svi su bez izuzetka i sami pauzirali zbog povreda u tom periodu).

Uprkos tome, niko u ligaškim mečevima nije uspeo da pogodi mrežu ekipe ser Aleksa Fergusona u prethodnih 11 mečeva.

Serijom od 10 pobeda, uz dva remija, Junajted se sa pete probio na prvu poziciju u Premijer ligi i sada ima tri boda više i za 7 golova bolju gol-razliku od prvog pratioca Liverpula.

U ostalim takmičenjima Junajted je primao golove na većini utakmica u tom periodu, ali je efikasnost napadača obezbedila da osvoje Svetski klupski kup, uđu u finale Karling kupa i petu rundu FA kupa, kao i u osminu finala Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve