Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.01.2009.

22:58

Petković u Ajntrahtu

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković potpisao je ugovor sa bundesligašem Ajntrahtom iz Frankfurta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Petković, koji je mladi reprezentativac Srbije i igra na poziciji levog beka, ostaće u Frankfurtu do juna 2012. godine. Tokom jeseni, Petković je bio pozajmljen beogradskom klubu iz Genčlerbirligija i bio je jedan od najboljih igrača crveno-belih. Međutim, uprava je procenila da na toj poziciji ima jeftinije opcije i odlučila je da ne otkupi Petkovićev ugovor, pa je 22-godišnjak morao da potraži novu ekipu.

Detalji ugovora sa 185 centimetara visokim defanzivcem, koji po potrebi može da zaigra na nekoliko pozicija, nisu saopšteni.

Petković je prethodnih dana trenirao sa novim saigračima i zadovoljio trenera Fridhelma Funkela. Njegov debi očekuje se u prijateljskom meču sa Grojterom iz Firta. Petković bi mogao da dobije ozbiljnu šansu u ekipi iz Frankfurta, zbog povrede Švajcarca Kristofa Špihera, startnog levog beka "Orlova" iz Hesena.

Petković je drugi igrač kojeg Zvezda nije odlučila da zadrži, a u istom danu je prešao u neku od velikih evropskih liga, pošto je Hondurašanin Vilson Palasios postao član Totenhema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve