Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2009.

17:38

Nastavlja se izraelski šampionat

Fudbalski savez Izraela odlučio je da dozvoli da se sezona u prvenstvu nastavi, iako sukobi u Gazi, zbog kojih je zimska pauza produžena, i dalje traju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Saveza Avi Luzon prošle nedelje je rekao da "ne bi bilo ispravno" da se utakmice igraju dok rakete padaju na jug Izraela, pa su utakmice prvog kola prolećnog dela sezone, koje su bile zakazane za prošli vikend, odložene. Čelnici Saveza, ipak, potom su promenili mišljenje.

"Ne možemo da dopustimo da naši neprijatelji potpuno zaustave igru koju svi toliko volimo i koja je utočište za mnoge od nas", kazao je Luzon.

Odlukom su obuhvaćena tri najviša ranga izraelskog nacionalnog šampionata, a svi timovi koji se nalaze na manje od 40 kilometara od pojasa Gaze utakmice će zbog bezbednosnih razloga igrati na alternativnim lokacijama.

Promeniće se i lokacije odigravanja utakmica između jevrejskih i arapskih klubova na kojima su arapske ekipe sa severa zemlje trebalo da budu domaćini. Razlog je strah od nasilnih demonstracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve