Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2009.

16:49

Kalderon se neće ponovo kandidovati

Predsednik Real Madrida Ramon Kalderon rekao je da se verovatno neće ponovo kandidovati za tu funkciju kada mu 2010. istekne četvorogodišnji mandat.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Kako stvari stoje, mislim da se neću kandidovati na narednim izborima za predsednika kluba. Ovo je zanimljiv posao, ali ne želim time da se bavim do kraja života", rekao je Kalderon. On je dao ovu izjavu pošto je klub saopštio da će istražiti navode, objavljene u utorak u listu Marka, o nepravilnosti u glasanju generalne skupštine kluba održane prošlog meseca.

Real je osvojio dve uzastopne titule prvaka Španije, ali Kalderon je konstantno na meti kritika medija i navijača jer nije uspeo da u ekipu dovede najbolje svetske fudbalere.

On je u intervjuu apelovao na medije da "prestanu da objavljuju laži".

"Teško je da svakoga dana dolazite na posao i razmišljate o tome šta ćete pročitati u novinama. To ne pomaže ni igračima ni klubu. U poslednjih nekoliko godina napustio sam svoj posao (advokata) i nisam posvećivao dovoljno vremena svojoj porodici", dodao je Kalderon.

Mediji spekulišu da bi na njegovo mesto mogao da se vrati bivši predesednik kluba Florentino Peres.

Peres je 2006. godine podneo ostavku posle šestogodišnjeg pokušaja stvaranja "galaktičkog" tima, zbog najlošijih rezultata kluba u poslednjih 50 godina, jer ekipa tri godine uzastopno nije osvojila trofej.

Kalderon nije uspeo da na "Santjago Bernabeu" dovede nijednog od najavljivanih vrhunskih pojačanja, među kojima su Fabregas, Kaka i Kristijano Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve