Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2009.

15:24

Kraj ljubavi Maradone i Napolija

Navijači Napolija zatražili su od uprave da vrati u opticaj dres sa brojem 10, zbog gafa koji je napravio argentinski selektor Maradona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dijego Armando Maradona je, gostujući na klupskoj televiziji milanskog Intera, izjavio da bi igrao za taj klub, da je u njegovo vreme predsednik nerazura bio Masimo Morati. Ta izjava potpuno je razbesnela navijače Napolija, kluba koji je 2006. iz upotrebe povukao dres sa brojem 10, u slavu najboljeg igrača koji ga je ikad nosio.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji, nosio je sedam godina dres Napolija i doneo klubu iz Kampanje jedine dve titule u istoriji (1987. i 1990. godine), i postao heroj siromašnog grada. Velika ljubav navijača prema Maradoni nagnala je upravu da dres, koji je u tom trenutku nosio Roberto Sosa, povuče iz upotrebe 30. aprila 2006.

Međutim, posle izjave date u utorak uveče, tokom kup utakmice Inter – Đenoa, klupsku adresu zatrpali su e-mailovi navijača koji su tražili da se dres vrati u upotrebu i dodeli sadašnjem heroju kluba, 23-godišnem Argentincu Ezekijelu Laveciju. Nije pomogla ni Dijegova izjava da će mu Napolitanci zauvek ostati u srcu.

Napoli se trenutno nalazi na četvrtom mestu Serije A i ima dobre izglede da se izbori za mesto u Ligi šampiona, 18 godina pošto je prethodni put nastupao u elitnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve