Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.01.2009.

13:53

Poginuli palestinski fudbaleri

Tri palestinska fudbalera, uključujući i jednog reprezentativca, poginula su u poslednja tri dana, tokom sukoba u Gazi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako prenosi Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS), poginuli su reprezentativac Palestine Ajman Alkurd i bivši reprezentativci Šadi Sbahe i Vajeh Moštahe. Sva trojica su život izgubila u svojim kućama koje je bombardovala izraelska vojska, koja je pokrenula oružanu akciju isprovocirana raketnim napadima Hamasa.

Izraelska vojska je u velikoj meri razorila i stadion Rafah u Gazi, na kojem je utakmice igrao jedan od najboljih palestinskih klubova Ali Alensert. Prilikom bombardovanja stadiona nije bilo žrtava.

Fudbalski savez Palestine je u ponedeljak, na gala večeri u Cirihu, dobio specijalnu nagradu FIFA, jer je uspeo da osposobi stadion u gradu Ram, na Zapadnoj obali, i tokom oktobra na tom mestu ugosti selekciju Jordana.

Palestinski fudbaleri su imali velike probleme u tekućem kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo, jer nisu mogli da otputuju na revanš meč sa selekcijom Singapura, pošto je Izrael zatvorio granicu pojasa Gaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve