Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.01.2009.

21:55

Skolari: "Ja sam odgovoran"

Menadžer Čelsija Luiš Felipe Skolari priznao je krivicu za ubedljiv poraz od Mančester junajteda (0:3).

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

“Pokušao sam da promenim način odbrane sa zone na ‘čovek na čoveka’, ali nije uspelo i vraćamo se na zonu. Odgovoran sam što smo primili dva gola u drugom poluvremenu. Pokušao sam da poboljšam rezultat, pa sam ‘otvorio’ sredinu. Pogrešio sam, ali to je moj stil”, izjavio je brazilski stručnjak.

Skolari kaže da ‘Plavci’ moraju da izvuku pouku iz poraza od Junajteda.

“Ono što se dogodilo je lekcija za nas. Postoji problem zato što uvek dozvoljavamo timovima da stvaraju šanse za gol posle prekida. Ipak, igrali smio dobro na 25 utakmica, a nismo na pet. Sada kada se vraćamo na zonu, odgovornost će biti na grupi, a ne na pojedincu”.

Menadžer Londonaca smatra da problem nije u igračkom kadru.

“Psihološki aspekt nam zadaje muke, mnogo smo bodova izgubili zbog grešaka posle prekida. Sada je vreme da razgovaramo sa igračima o svemu što se dešava. Primamo mnogo golova, ali moja odgovornost je veća jer sam ja pravio sistem, a ne igrači”, rekao je Skolari.

Čelsi je trenutno drugi na tabeli Premijer lige sa 42 boda, prvoplasirani Liverpul ima 46, a Mančester junajted 41 I dva meča manje. ‘Plavci’ u sredu igraju reprizu trećeg kola FA kupa sa Sautendom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve