Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.01.2009.

14:55

Marka: "Kalderon lažirao glasanje"

Predsednik madridskog Reala Ramon Kalderon lažirao je glasanje na godišnjoj skupštini kluba kada je usvojen njegov program i budžet za 2009.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sportski dnevnik ’Marka’ tvrdi kako je Kalderonov predlog budžeta prošao samo zato što je na sednicu doveo ljude koji nisu članovi generalne skupštine, sprečivši oko 200 pravih članova skupštine da prisustvuju. 57-godišnji Kalderon pobedio je 7. decembra sa 47 glasova prednosti na napetoj sendici gde je su neki od 1.215 članova skupštine tražili njegovu ostavku.

Blizu 80.000 navijača na Santijago Bernabeuu je tog dana kasnije tražilo od njega da se povuče, na poluvremenu utakmice koju je Real izgubio od Sevilje sa 4:3.

Madrid je prošle sezone ostvario profit od 51 milion evra, a Kalderonova druga godina na čelu kluba obeležena je i drugom uzastopnom titulom prvaka Španije.

Kalderon je dozvolio otpuštanja trenera Fabija Kapela i Bernda Šustera, iako su obojica predvodili klub do titule, a takođe se navodi da je na izborima 2006. pobedio Huana Palasiosa zahvaljujući tome što nisu nisu uračunati glasovi poslati poštom.

Kalderon je takođe bio kritikovan zbog kupovine stranih igrača, nauštrb promovisanja mladih igrača koji su ponikli u klubu, kada je potrošio blizu 300 miliona evra na strance otkako je preuzeo vodeću poziciju u klubu.

Poslednji problem nastao je kupovinom centarfora Klasa-Jana Huntelara i veznog igrača Lasane Dijare. Obojica su dovedeni da bi pojačali klub za nastavak Lige Šampiona, ali Real će moći da registruje samo jednog prema pravilima UEFA.

U šampionatu Španije, Real zaostaje za vodećom Barselonom 12 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve