Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.01.2009.

00:37

Banat počeo pripreme za proleće

Fudbaleri Banata počeli su sa pripremama za prolećni deo sezone u kojem je cilj ekipe opstanak u Superligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Klub iz Banatskog Dvora nalazi se na pretposlednjem mestu Jelen superlige sa 16 bodova, tri više od poslednjeg Napretka, koji je na jedinoj poziciji koja vodi u niži rang. Ekipu će u prolećnoj polusezonu predvoditi Momčilo Raičević, koji je u finišu prvog dela sezone zamenio Sašu Nikolića. Banat je već doveo pet novih fudbalera.

"Zaista mi je drago što sam došao u pravu fudbalsku sredinu. Naš zadatak je da se što pre izvučemo iz opasne zone i da u nastavku prvenstva prikažemo mnogo bolje partije u odnosu na jesen", rekao je Momčilo Raičević.

Posle uvodnog dela priprema u Zrenjaninu, Banažani se sele na Vlasinu.

"Petnaestog januara selimo se na Vlasinu na nadmorsku visinu od 1.200 metara, gde ćemo imati idealne uslove za prvu fazu trenažnog procesa. Posle Vlasine nekoliko dana provešćemo u Zrenjaninu, a u Medulin odlazimo 28. januara i tamo ćemo ostati do 11. februara. Ugovorene su utakmice sa austrijskim i mađarskim ligašima, a u planu su još minimalno tri provere", dodao je novi trener.

Tim koji je tokom jeseni igrao kao domaćin u Zrenjaninu i matičnom Banatskom Dvoru, postigao je na 17 mečeva samo 12 golova, pa je uz Rad najneefikasniji tim u ligi, u kojoj čak 8 od 12 ekipa imaju ispod jednog datog gola po meču.

"To nije samo naša boljka, to je rak rana srpskog fudbala. Na moje insistiranje doveden je Maslić, kao i Stojan Pilipović kojeg sam trenirao u Novom Sadu i mislim da je veliki potencijal. Pošto je moguć odlazak Đukića i Osmanovića moramo da pojačamo konkurenciju u napadu i da ozbiljno radimo na efikasnosti. Neće biti lako, međutim, prelazni rok je tek počeo tako da može da se desi da dovedemo rasnog golgetera, ali o imenu ćemo tek kada realizujemo taj transfer", napomenuo je Raičević.

Raičević je zadržao saradnike koji su radili sa Nikolićem, što znači da će mu pomagati Milan Budisavljević i Predrag Luburić, a trener golmana je Slobodan Radovanov. Medicinski tim se takođe nije menjao, a sačinjavaju ga doktor Dušan Čokulov i fizioterapeuti Laslo Teči i Vladimir Zekić.

Pored novajlija Jankovića, Ružića, Maslića, Pilipovića i Manevskog, prvoj prozivci su prisutvovali: Bogunović, Jovšić i Zečević, Radosavljević, Stojanovski, Desnica, Zorić, Radosavljev, Stevanović, Veselinov, Stević, Ristović, Srećo, Petković, Markoski, Bokić, Vujović, Kovačević, Baljak i Đukić. Iz Palića vratio se Bojan Toškov, a prvom timu su priključena i dva omladinca, Vladimir Zekanović i Nemanja Živkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve