Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.01.2009.

00:35

Voša: Osam rivala na pripremama

Čelnici fudbalskog kluba Vojvodina ugovorili su osam pripremnih utakmica, koje će odigrati u Novom sadu i Turskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugoplasirani tim Jelen Superlige odigraće dve utakmice u Novom Sadu, pre nego što 23. januara krene u Antaliju na pripreme. Na južnoj obali Turske "belo-crvene" očekuju dva dupla programa, kada u istom danu dva tima igraju odvojene mečeve, kao i dva duela sa češkim ekipama pred povratak u Novi Sad.

"Dva dana po dolasku u Antaliju igraćemo dva meča. Jedna ekipa sastaće se s rumunskim Temišvarom, a druga s hrvatskim Zagrebom. Tri dana kasnije opet ćemo odigrati dve utakmice, a rivali će nam biti rumunska Glorija i ukrajinsko Zakarpatje", izjavio je tehnički direktor kluba Radisav Rabrenović, koji je objasnio da je uzrok takvom rasporedu želja uprave i novog trenera Ljupka Petrovića da svi igrači na startu priprema imaju ravnopravan tretman.

"Poslednjeg dana januara suparnik će nam biti češki Banjik iz Ostrave, a 3. februara, dan pre povratka za Novi Sad, igraćemo opet sa Česima. Sastaćemo se sa Sigmom iz Olomouca, za koju igra naš nekadašnji štoper Darko Šuškavčević", nastavio je Rabrenović.

Pre polaska u Tursku ekipa će dva puta dnevno trenirati u FC “Vujadin Boškov”, gde ih očekuju dva meča: u subotu od 14 časova igraju sa Veternikom, prvoplasiranim timom Vojvođanske lige. Četiri dana kasnije u Novi Sad stiže mađarski Kečkemet.

Posle te utakmice Ljupko Petrović odlučuje kojih 25 prvotimaca (22 igrača i trojica golmana) će obezbediti mesto u avionu za Antaliju.

Novosadski klub oprezno je ušao u prelazni rok, pa su na probi dvojica stranaca. Očekuje se da ugovore potpišu 29-godišnji napadač iz Gruzije Miheil Kucišvili (igrao u azerbejdžanskom Olimpiku iz Bakua) i dvadesetdvogodišnji olimpijski reprezentativac Kine, vezni igrač Li Čunaj (igrao u Čangšau Ginde).

Novosađani očekuju da se ekipi narednih dana pridruži i nigerijski defanzivac Usim Ndoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve