Nova vest
Fudbal

Subota, 27.12.2008.

20:02

PL: Trka za Liverpulom

U nedelju, ponedeljak, i utorak igraće se 20. kolo Premijer lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Atipično za Premijer ligu, ovo je poslednje kolo koje će se igrati do 10. januara, zbog odluke da se FA kup i Karling Kup igraju 4, odnosno 7. januara. Najzanimljiviji duel odigraće se u nedelju od 13 časova, kada lider Liverpul gostuje Njukaslu, dok će trku za prvo mesto nastaviti Čelsi i Mančester Junajted, koji i dalje ima dva meča zaostatka u odnosu na vodeće timove. Čelsi ima 41 bod, samo jedan manje od Liverpula, dok Junajted ima 35 bodova iz 17 mečeva.

„Crveni“ će pokušati i da u desetom meču u nizu ostanu neporaženi, a dobre vesti za Rafu Benitesa su mogući povratak Fernanda Toresa i oporavak Havijera Maskerana, koji je u meču sa Boltonom nastupao kao zamena. Džo Kinir, sa druge strane, ima razloga za brigu. Zbog velikog broja povreda u timu, pretpostavlja se da će Endru Kerol biti partner Majklu Ovenu u napadu, dok će sa meča izostati Hose Enrike i Mark Viduka, kao i Habib Bej i Sebastijen Basong.

Čelsi se nada da će njihov put na Krejven Kotidž biti odlučujući trenutak u pohodu na prvo mesto, ali će tamo prvo morati da se suoče sa Fulamom, koji je poslednjih nedelja u odličnoj formi. Problem za londonski klub biće suspenzija Džona Terija, koji je isključen na meču sa Evertonom. Teri će morati da odradi tri meča suspenzije. Didije Drogba bi trebalo da bude spreman, uprkos tome što je napustio teren zbog udarca na meču sa Vest Bromvičom. Za Fulam verovatno neće nastupiti Hangenland i Balard.

Mančester junajted će posle slabe partije protiv Stouka u gostima u utorak na Old Trafordu dočekati Midlsbro. "Crveni Đavoli" će igrati bez Rija Ferdinanda, koji će odsustvovati deset dana, ali i Patrisa Evre, kojeg neće biti u timu zbog suspenzije. U timu neće biti ni Pola Skolsa, ni Vesa Brauna, ali to neće mnogo pomoći Midlsbru, kojeg samo gol-razlika spasava da se ne nađu u zoni ispadanja.

Petoplasirane „Tobdžije“ posle niza loših rezultata na Emirejtsu dočekuju Portsmut koji uporno tavori na sredini tabele. Arsenal se ove sezone nalazi u velikim problemima zbog povreda, ali je dobra vest da će se u tim vratiti Emanuel Adebajor, koji je bio suspendovan na meču sa Liverpulom. On će se u napadu pridružiti Robinu Van Persiju, ali će Venger morati da menja postavu u odbrani, zbog mogućeg odsustva Gaela Klišija i Johana Đurua, dok u timu neće biti ni Aleksa Songa.

U borbi za povratak na mesto koje vodi u Evropu u utorak će se Hal suprotstaviti Aston Vili. Dok je Vila uspela da u poslednjim minutima na Vila Parku postigne dva gola i iščupa bod Arsenalu, senzacija u ligi Hal pretrpeli su težak poraz od Mančester Sitija 5:1. Problem za Martina O’Nila biće verovatno odsustvo Martina Laursena, dok će Hal igrati samo bez Endija Dosona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve