Nova vest
Fudbal

Subota, 27.12.2008.

17:20

Može li Liverpul do titule?

Fudbaleri Liverpula pobedom nad Boltonom (3:0) u petak zadržali su čelnu poziciju i, posle skoro 19 godina, nalaze se na dobrom putu da osvoje titulu prvaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junak pobede nad Boltonom bio je dvostruki strelac Robi Kin, a "crveni" su prvi put posle 1996. godine polovinu šampionata dočekali kao vodeća ekipa. Te sezone, međutim, Liverpul nije uspeo da izdrži trku sa Mančester junajtedom, pa su na kraju izabranici Aleksa Fergusona postali šampioni.

Sa dva postignuta gola Kin je ujedno utišao sve kritičare u medijima, koji su najavljivali njegov skori odlazak iz kluba.

"Ubedljivo smo pobedili i zadovoljan sam kako smo odigrali. Lopta je išla brzo napred i nazad. Važno je da sada nastavimo u ovom ritmu, a uskoro nas čeka i meč s Njukaslom. Idemo tamo puni optimizma i nadamo se osvajanju novih bodova", poručio je Kin.

Navijači Liverpula očekuju mnogo od Kina, pošto je prvi napadač tima Fernando Tores još uvek povređen.

"Znamo da smo tek na pola puta i predstoji nam još mnogo posla. Ipak, spremni smo za to što nas očekuje i verujemo da možemo još da napredujemo. Moramo da ponovimo prvi deo sezone", rekao je kapiten Stiven Džerard.

Liverpul ima najviše titula nacionalnog šampiona (18), međutim, ni jednu nisu osvojili od osnivanja Premijer lige 1992/1993. U tom periodu "skauzeri" su osvojili sedam trofeja: Ligu šampiona, Kup UEFA, dva FA kupa i tri Liga kupa, a 2001. su uzeli čak trilpu krunu osvojivši Kup UEFA, FA kup i Liga kup.

Posle 19 odigranih kola Premijer lige u sezoni 2008/2009, Liverpul zauzima prvu poziciju na tabeli sa bodom više od Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve