Nova vest
Fudbal

Petak, 26.12.2008.

16:47

Karadžić: "Smanjiti broj stranaca"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će FSS u 2009. godini razmotriti mogućnost da ograniči broj stranaca u srpskim klubovima.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Karadžić je, posle sednice Izvršnog odbora FSS, ocenio da veliki broj stranaca u srpskim klubovima domaćim igračima ne dozvoljava da stiču iskustvo i napreduju. "Imamo izvanredne mlade selekcije. Ubeđeni smo čak i da je vreme da posle dve titule vicešampiona u narednoj godini osvojimo titulu prvaka Evrope", kazao je Karadžić.

"Nameće se logično pitanje: da li srpski klubovi treba da uvoze 'polovne automobile', a da naši najmlađi zato ne mogu da se izbore za svoju priliku", nastavio je predsednik FSS.

Karadžić je posebno istakao loš uticaj brojnih menadžera na fudbalski razvoj talentovanih dečaka.

"Ne može se na svetskoj pijaci kupiti kvalitet za 300.000 ili 400.000 evra, koliko naši klubovi izdvajaju za strance...Sa druge strane, u situaciji smo da na jedno naše dete od 15 ili 16 godina idu po tri menadžera", naveo je Karadžić.

"Pozivam struku i javnost da razmisli o ovom problemu...Da vidimo da li možemo da stanemo na put tim belosvetskim menadžerima", naglasio je prvi čovek FSS.

Karadžić je, takođe, ocenio da su fudbalske vlasti u Srbiji, posle izuzetno teških prvih šest meseci kada je "FSS bio obezglavljen", učinile mnogo da poboljšaju stanje.

Istaknuti su, pre svega, rezultati svih reprezentativnih selekcija, dok je kao najveći problem fudbala u Srbiji Karadžić naveo očajne stadione na kojima nema reflektora, pa se utakmice igraju "kada ljudi idu na ručak".

"Taj problem moramo da postepeno rešavamo. Nameravali smo i da od države tražimo četiri do pet miliona evra kako bi u 10 fudbalskih centara postavili reflektore, ali je to u ovom trenutku, kada vidimo koliko ima problema sa usvajanjem budžeta u republičkom parlamentu, ipak nerealno", ocenio je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve