Nova vest
Fudbal

Petak, 26.12.2008.

16:42

Đurić: "Nova dupla kruna i zakon"

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić izjavio je da će prioriteti tog kluba u 2009. biti odbrana "duple krune" i donošenje novog zakona o sportu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Sledeće godine pokušaćemo da ispunimo iste, ako ne i više ciljeve kao u 2008. Želimo da odbranimo titulu i kup Srbije, ali i da ponovo pokušamo se plasiramo u Ligu šampiona. Pažnju ćemo posvetiti i radu sa mlađim kategorijama i stabilizaciji ekonomskog stanja u klubu", izjavio je Đurić na novogošnjem koktelu u sportskom centru Partizana u Zemunu.

Đurić je istakao da će sledeća godina biti izuzetno važna za Partizan i za ostale klubove u Srbiji jer bi Skupština Srbije trebalo da usvoji novi zakon o sportu.

"Hoćemo da pomognemo državnim organima u radu na novom zakonu o sportu, a već imamo dva predstavnika u telima koja se bave tim poslom. Novi zakon bi pomogao srpskom sportu u celini", ocenio je Đurić.

Predsednik "crno-belih" istakao je da je zadovoljan rezultatima ekipe koja je 2008. završila "tamo gde ju je i počela, na liderskoj poziciji".

"Osvojili smo duplu krunu i igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na našu nesreću, zbog male krađe ljudi koji su delili pravu nismo uspeli. Ipak, došli smo do lige Kupa UEFA, gde smo se, uprkos porazima, ravnopravno nosili sa svim protivnicima", kazao je on.

Đurić je dodao i da ga posebno raduje to što je Partizan bez sukoba i "trzavica" napravio promene na rukovodećim mestima u klubu.

"Promene u klubu prošle su bez problema i nisu negativno uticale na rezultate kluba. Skupština kluba je protekla mirno, a pogledajte kako je to bilo kod komšija", zaključio je Đurić aludirajući na sukobe na nedavnoj skupštini Partizanovog najvećeg rivala, Crvene zvezde.

Novogodišnjem koktelu u Zemunu prisustvovao je veliki broj gostiju, među kojima su bili Savo Milošević, Ljubiša Tumbaković, Saša Ćurčić, Miloš Đelmaš, Ivan Ćurković i Žarko Zečević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve