Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.12.2008.

15:22

Španija i Portugalija zajedno do SP

Španija će udružiti snage sa Portugalijom u nadi da dobije organizaciju Svetskog prvenstva 2018. godine, prenose mediji u Madridu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Angel Marija Viljar, najavio je ranije da će se Španija kandidovati za domaćinstvo Mondijala 2018, da bi u utorak nagovestio da bi to moglo da bude u saradnji sa zapadnim susedima. "Moramo da predstavimo jaku, pobedničku kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2018. Mislim da bi to trebalo da uradimo zajedno sa Portugalijom", izjavio je Viljar.

Odluka o domaćinu Svetskog prvenstva 2018. biće doneta u decembru 2010. godine. Glavni favorit za sada je Engleska, a među kandidatima su i SAD, Rusija, Katar, Kina, Australija, Japan, kao i Holandija i Belgija.

Španija je već bila domaćin Svetskog prvenstva, 1982. godine, a na talasu uspeha na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu čelnici FS Španije žele da vrate najznačajnije fudbalsko takmičenje na Pirinejsko poluostrvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve