Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.12.2008.

11:44

Tomić: Oko 1.5 miliona za pojačanja

Sportski direktor FK Partizan Ivan Tomić najavio je da će ’crno-beli’ potrošiti između 1 - 1.5 miliona evra u narednom transfer roku.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Tomić je rekao da će Partizan prvenstveno tražiti pojačanja u odbrani i napadu i da će biti dovedeno maksimalno četiri igrača. Sportski direktor ’crno-belih’ objasnio je da je glavni problem nerešena finansijska situacija zbog koje je Partizan prinuđen da prodaje igrače. Tomić je najavio i uvođenje pravila ponašanja u komunikaciji sa novinarima.

Za pojačanja će se izdvojiti između milion i milion ipo evra. Znam gde živim i radim, voleo bih i ja da je makar tri puta veći, ali to je neizvodljivo. Ko bude radio ovaj posao posle privatizacije, sigurno će imati i veći budžet, imaće više mogućnosti“, dodao je Tomić.

Iako je sportski direktor Partizana ranije najavljivao da neće dozvoljavati prodaju najboljih igrača, situacija se promenila kada je Mančester Junajted poslao ponude za Zorana Tošića i Adema Ljajića.

Tako je bilo dok nije stigla ponuda koja se zaista ne odbija, a uz to ćemo imati igrača (Ljajića) na još godinu dana posle potpisa. Finansijske potrebe su takve jer je ovde lako ući u minus od, recimo, deset miliona evra. To je lako i može brzo da se uradi. Mi ipak radimo drugačije“, rekao je Tomić.

Prema pisanju engleskih medija, Partizan će od prodaje Zorana Tošića i Adema Ljajića zaraditi oko 17 miliona evra.

Mislim da Partizan funkcioniše najbolje od svih klubova u regionu. Tragedija je da to kažemo mi koji smo prinuđeni da prodajemo najbolje, ali isto tako u pitanju je surova realnost koju, hteli ili ne, moramo da prihvatimo“.

Tomić je objasnio i kako će svetska finansijska kriza uticati na buduće poteze Partizana u dužem periodu.

Moguće je da će kvalitetni igrači moći da se dovedu za manje pare, jer će novac imati veću vrednost, ali i tada mora da postoji kapital. Isto tako moramo da budemo svesni da ni svoje igrače nećemo moći da prodajemo po ceni koju danas možemo da dobijemo. Da bi smo mogli da pravimo dugoročne planove, morali bismo da imamo dugoročno rešenu finansijsku situaciju, što nažalost nije slučaj. Ni učešće u Ligi Šampiona ne zatvara konstrukciju na duže vreme. Ostaje ta prodaja igrača iz koje dobijamo čak 90 procenata budžeta“.

Navijače i javnost najviše interesuje situacija oko trija Moreira – Žuka – Diara i Tomić je izjavio da je klub taj koji se prvenstveno pita.

Svi su pod ugovorom i Partizan je taj koji diktira uslove. Čak i u slučaju Moreire koji ima ugovor na još šest meseci. Žuka je vezan još godinu ipo dana, a Diara još tri ipo godine. Naravno, nismo raspoloženi naredbodavački, ali uređujemo u ovom trenutku tu situaciju

Ivan Tomić je objasnio namere Partizana u predstojećem transfer roku.

Neke stvari se neće rešiti baš tako brzo, prvo treba da vidimo kakvim finansijama raspolažemo. Naravno, neke pregovore vodimo, ali neće biti mnogo promena. Dovešćemo najviše četvoricu igrača i baziraćemo se na visini i korpulenciji jer nam je to nedostajalo u evropskim mečevima“, izjavio je Tomić.

Sportski direktor Partizana najavio je na kojim pozicijama klub planira da se pojača.

Dovešćemo makar jednog štopera, bočnog ofanzivnog igrača i napadača. Ipak, ne želim da izađem u javnost ni sa jednim imenom dok se posao ne završi“.

Kao jedno od mogućih pojačanja navodi se Brazilac Vašington Roberto Marijano, centarfor Makedonije Đorče Petrov.

Visok je preko dva metra, znamo o kome se radi, ali ne znamo njegove ostale kvalitete, niti smo kontaktirali njega i klub“.



Dosta se spekulisalo o povratku Saše Ilića u Partizan i Tomić je objasnio šta bi mogao da bude problem kasnije.

Pod uslovom da Ilić dođe na šestomesečnu pozajmicu, a Moreira ne produži ugovor, rizikujemo da na leto upadnom u veliki problem i ostanemo bez dvojice bitnih igrača. Potrudićemo se da Ilića dovedemo na duži period, a on i Moreira mogu da igraju u istom timu“.

Tomić je najavio i uvođenje kodeksa ponašanja da se ne bi ponovili ispadi kao kada je član Upravnog odbora Dragoljub Vukadinović zahtevao smenu trenera Slaviše Jokanovića, kao i raniji problemi sa Žukom i Diarom.

Kodeksom ponašanja biće precizirano ko i šta može da priča. Postavićemo pravila ponašanja u komunikaciji s novinarima, njihovo kršenje ćemo kažnjavati, kako se ne bi ponovile situacije iz prošlosti“, zaključio je Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve