Kalderon ogorčen na Fergusona

Predsednik Reala Ramon Kalderon izrazio je razočaranje zbog navoda menadžera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona da je njegov klub "mafija".

AKIzvor: B92, zvanični sajt Španija
Podeli

Ferguson, koji je ljut na čelnike Reala zbog pokušaja transfera Kristijana Ronalda u letnjem prelaznom roku, rekao je da "ne bi prodao ni virus toj bandi". Kalderon je potom poručio da nije korektno da se profesionalac sa reputacijom, kao što je Ferguson, tako izražava. "U pravilima ponašanja u mom klubu nema mesta uvredama i nepoštovanju rivala", rekao je Španac.

"Šta god da se događa, mojim igračima i osoblju nije dozvoljeno da ikako uvrede protivničku stranu, i toga svi moraju da se pridržavaju. Možda je to razlog zbog kojeg navijači širom planete poštuju Real. Meni je prosto neshvatljivo da legendarni profesionalac kao što je Ser Aleks Ferguson može tako da nastupa u javnosti", dodao je Kalderon.

Predsednik madridskog kluba je takođe rekao da su navodi lista "El mundo deportivo" o tome kako su dva kluba postigla sporazum da Portugalca prebace u Real na kraju sezone netačni, ali da Real nema nameru da više ratuje sa Junajtedom.

"Mi smo želeli da dovedemo Ronalda, i učinili smo šta je bilo moguće da to i ostvarimo. Naravno, preko nekih pravila ne možete preći, ali uprkos javnim diskusijama od strane Junajteda, Real nikada neće odgovoriti na bilo kakve optužbe bez dužnog poštovanja. Za sada mogu samo da vam kažem da nikakav dogovor još ne postoji", zaključio je Kalderon.

Fudbal