Nova vest
Fudbal

Petak, 19.12.2008.

17:31

Mijatović: "Favoriti smo"

Sportski direktor Reala Peđa Mijatović smatra da je njegova ekipa favorit u dvomeču osmine finala sa Liverpulom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"U ovoj fazi takmičenja nema lakih susreta, i ako želimo da daleko doguramo, bolje nam je da odmah počnemo da igramo sa velikim timovima", rekao je Mijatović. On je dodao da je svestan da je Liverpul poslednjih godina u Evropi ostvario bolje rezultate od Reala, ali da je došao trenutak i da Real zablista. "U eliminatornu fazu ulazimo puni samopouzdanja, jer do sada imamo dobar skor protiv engleskih klubova".

Bivši reprezentativac Jugoslavije veruje da Real ima kvalitet da dođe do finala takmičenja.

"Ukoliko neka ekipa želi da dogura daleko, moraće da pobeđuje najjače. Mi umemo da igramo i imamo odličan tim, tako da nema razloga da se plašimo bilo koga. Trenutno nas muče povrede, ali ćemo do kraja februara imati spreman tim, ako sve prođe po planu. Trenutno imamo i vrlo iskusne igrače, kao i kvalitetne mlade fudbalere, tako da nemamo problem", zaključio je Mijatović.

Sa druge strane, tim Livepula ne krije uzbuđenje, pošto su Španci iz tima, Fernando Tores i Ćabi Alonso priželjkivali susret sa španskim gigantom. Dva tima zajedno imaju 14 titula u Ligi šampiona i ukupno 49 titula u domaćim ligama.

"Priželjkivali smo Real, jer želimo da idemo u Španiju. Do sada sam sa Liverpulom imao dobar učinak protiv ostalih španskih klubova, tako da se radujem i svom prvom dvomeču sa Realom", izjavio je Alonso.

Pomoćni trener Liverpula Semi Li misli da je za "crvene" odlično što će se ukrstiti sa devetostrukim šampionom, jer će ih to dodatno motivisati.

"Činjenica da ćemo igrati protiv njih me raduje, jer je ovo istinski sudar giganata. Do februara je ostalo još dosta vremena, i ne smemo da izgubimo fokus, jer nas čeka i uvek nezgodna borba za titulu u Premijer ligi, ali ovo će biti pravi ispit za nas", rekao je Li.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve