Nova vest
Fudbal

Petak, 19.12.2008.

15:54

Ser Aleks i Žoze se raduju susretu

Ser Aleks Ferguson i Žoze Murinjo ponovo će se sresti kao veliki rivali u novoj godini, kada Mančester Junajted i Inter budu igrali osminu finala Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Murinjo je kao gost na Old Trafordu bio uspešan pre pet godina, kada je Porto u četvrtfinalu LŠ 2003. izbacio Junajted, a potom i osvojio titulu. Rivalstvo dva trenera produbilo se tokom perioda kada je Portugalac bio menadžer Čelsija, sa kojim je osvojio dve titule 2005. i 2006. godine.

Ferguson je izjavio da je voma srećanšto će dobiti priliku da se revanšira starom rivalu.

"Jedva čekam naš novi duel, biće zanimljivo. On je poseban karakter i jaka ličnost. Dok je bio trener Porta eliminisao nas je iz Lige šampiona, a nadam se da će sreća ovog puta biti na našoj strani", rekao je menadžer aktuelnog evropskog prvaka.

Junajted se do sada samo jednom sreo sa Interom u Ligi šampiona, i to u četvrtfinalu1999. godine, kada su bili uspešniji, i potom i osvojili takmičenje.

Direktor Intera Ernesto Paolilo je otkrio da je Murinjo takođe priželjkivao susret sa Fergusonom.

"Žoze mi je rekao da je želeo da dobije Mančester, i mislim da je to i dobar izbor. Protiv njih ćemo biti dovoljno motivisani i dovoljno skoncentrisani, i to će svakako biti jedan od najboljih dvomeča sezone. Murinjo ima mnogo iskustva sa engleskim fudbalom, i verujem da će dobro spremiti tim za predstojeće mečeve", rekao je Paolilo.

Sâm Murinjo je potvrdio da će susret biti "eksplozivan".

"Jeste, baš sam njih hteo. Do kraja februara svi će videti pravo lice Intera, jer nameravam da osvojim duplu krunu", dodao je trener italijanskog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve