Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.12.2008.

17:32

Barklis započela revizije ugovora

Britanska Barklis banka počela je reviziju sponzorskih ugovora širom sveta, uključujući i sporazum sa Premijer ligom vredan 65 miliona funti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ugovor sa najelitnijom engleskom ligom ističe 2010. godine. Treća najveća banka u Britaniji od 2001. godine nosi pravo da joj se ime nađe u nazivu lige jedne od najpopularnijih svetskih liga. Barklis ima sponzorske ugovore i u golfu, ragbiju i tenisu.

Kao i ostale banke, Barklis je pogođen globalnom kreditnom krizom. Trenutni ugovor sa Premijer ligom treba da istekne na kraju sezone 2009/10.

Funkcionerka Barklisa zadužena za globalni marketing u prodaji i komercijalnom bankarstvu, Libi Čejmbers rekla je da je kompanija jako zadovoljna sponzorstvom Premijer lige, ali je kazala da će revizija uključiti sve sponzorske ugovore.

"Uvek ih temeljno procenjujemo da bismo bili sigurni da i dalje imaju vrednost za naš posao. Tek smo na pola sponzorskog ugovora koji ističe sredinom 2010. i zato nismo počeli pregovore o obnovi", rekla je Čejmbersova.

Banka je u junu pristala da sponzoriše ATP teniski turnir na kraju sezone, po ceni od oko sedam miliona dolara godišnje u sledećih pet godina. Turnir će se 2009. preseliti iz Šangaja u London. Barklis takođe sponzoriše u golfu otvorena prvenstva Škotske i Singapura, teniski turnir u Dubaiju, kao i Čerčil kup u ragbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve