Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.12.2008.

15:41

Sud odbacio tužbu Herte protiv FSS

Sud za arbitražu u sportu odbacio je zahtev nemačke Herte da od FS Srbije dobije obeštećenje zbog odlaska Gojka Kačara na Olimpijske igre u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukovodstvo nemačkog kluba zahtevalo je od Fudbalskog saveza Srbije finansijsku odštetu zbog odlaska Kačara na Olimpijske igre, održane u avgustu i odsustva iz Herte na početku aktuelne sezone. Sud za arbitražu, čije je sedište u Lozani, proglasio se nenadležnim za pomenuti slučaj.

U obrazloženju presude navodi se da su pravni stručnjaci Suda, na osnovu dokumentacije dostavljene iz Fudbalskog saveza Srbije i pisma koje je Sudu uputila Međunarodna fudbalska federacija, zaključili da svi zahtevi Herte treba da budu odbačeni.

Presudu je potpisao predsednik veća Suda za arbitražu u sportu Hose Huan Pinto Sala, a na predmetu su radile sudije Mihael Bernaskoni iz Švajcarske, Pantelis Dedes iz Grčke i Žordi Lopes Batet iz Španije.

Kačar je u Hertu došao iz Vojvodine početkom 2008. godine i ove sezone je standardni prvotimac tima iz Berlina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve