Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.12.2008.

13:28

Goleada u Tokiju, strelac i Vidić

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale Svetskog klupskog prvenstva pobedom od 5:3 nad Gambom iz Osake.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U sjajnom meču u Tokiju vođstvo ekipi Aleksa Fergusona doneo je reprezentativac Srbije Nemanja Vidić u 28. minutu. Junajted je na poluvremenu vodio 2:0 posle pogotka Ronalda u 45. minutu, a u drugom delu viđena je goleada. Golove za Engleze postigli su još Vejn Runi (2) i Daeren Flečer, a strelci za Gambu bili su Jamazaki, Endo i Hašimoto.

U borbi za trofej u nedelju, Junajted će igrati sa prvakom Južne Amerike, ekvadorskom Ligom de Kito koja je u drugom polufinalu bila bolja od meksičke Pačuke.

Bivši igrač Crvene zvezde i moskovskog Spartaka se tokom drugog poluvremena požalio na povredu prepona nakon jednog starta, pa ga je Aleks Ferguson zamenio 20 minuta pre kraja. Zanimljivo je da je, dok je Vidić bio u igri, Junajted vodio 2:0.

Škot na klupi šampiona Evrope meč je počeo sa Karlosom Tevesom u napadu. Dimitar Berbatov nije bio u kombinaciji za tim zbog virusa, a Vejn Runi je ostao na klupi.

Junajted je od samog starta napao Osaku koja se sasvim dobro držala u prvoj četvrtini utakmice. Ipak, u 28. minutu Nemanja Vidić je doveo ’crvene đavole’ u vođstvo na prepoznatljiv način.

Rajan Gigs je izveo korner, a Vidić je nadvisio svog čuvara i glavom savladao golmana Fuđigaja za 1:0. Junajted u prvom delu nije imao puno pravih prilika, ali je nakon 45 minuta vodio 2:0. U poslednjim trenucima prvog dela prednost je duplirao Kristijano Ronaldo posle još jednog kornera.

Velike zasluge i za drugi gol pripadaju Vidiću koji je odvukao jednog igrača i napravio blok Portugalcu koji je ostao neometan.

Početkom drugog poluvremena ekipa Aleksa Fergusona počela je sa atraktivnom igrom, ali bez uspeha. U periodu od 69. do 74. minuta Ferguson je na teren ubacio Evansa i Runija umesto Vidića i Tevesa, a Osaka je do inenađujućeg gola stigla upravo nakon što je na teren ušao Runi, u 74. minutu.

Radost Japanaca trajala je samo nekoliko desetina sekundi pošto je Vejn Runi na drugoj strani odmah uzvratio za 3:1. Obe ekipe su do kraja igrale sa ’spuštenim gardom’ što je i prouzrokovalo još četiri gola. Junajted je poveo 5:1 posle još jednog gola Runija i pogotka Flečera, a Osaka je u finišu spasila čast preko Enda (prnal) i Hašimota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve