Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.12.2008.

12:46

SKP: Adelajd peti

Australijski fudbalski klub Adelajd junajted pobedio je egipatski Al Ali 1:0 i osvojio peto mesto na klupskom svetskom prvenstvu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Jedini gol na meču postigao je Brazilac Kristijano u sedmom minutu. "Bilo mi je važno da postignem gol. Odigrao sam ovde dve utakmice, imao sam nekoliko dobrih šansi za pogodak i drago mi je što sam uspeo da pomognem timu", rekao je Kristijano.

Najbolju priliku za gol u ekipi afričkog šampiona imao je Mohamed Barakat u 83. minutu, ali je golman Australijanaca Judžin Galekovic uspeo da odbrani.

Adelajd je u četvrtfinalu izgubio od Gambe 1:0, dok je Al Ali poražen 4:2 od meksičke ekipe Pačuka.

Egipatski predstavnik sa puno optimizma je došao na turnir, ali je, ipak, završio na poslednjem mestu.

"Tokom meča nismo imali dovljno prilika za gol. Bili smo nervozni i nismo uspeli da se suprotstavimo australijskoj ekipi", rekao je trener Al Alija Manuel Hoze.

Adelajd je prvi australijski tim koji se takmiči na kontinetalnom klupskom prvenstvu, a trener Aurelio Vidmar ocenio je da će osvajanje petog mesta ohrabriti buduće australijske klubove u učešću na narednim takmičenjima.

"Na početku meča odigrali smo najboljih 30 minuta na turniru. Kristijano je postigao sjajan gol a naš nastup na klupskom prvenstvu sveta trebalo bi da podstakne ostale australijske klubove da u predstojeća medjunarodna takmičenja udju sa više smopouzdanja", rekao je Vidmar.

Fudbaleri Mančester junajteda i Gambe igraju drugo polufinale a bolji iz tog duela igraće u nedelju finalu protiv ekvadorske ekipe LDU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve