Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

23:00

Tošić veruje u prelazak u Junajted

Fudbaler Partizana Zoran Tošić veruje da će na kraju ipak preći u Mančester junajted, iako u prvoj rundi pregovora nije postignut sporazum.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Ako su Partizan i Mančester junajted pregovarali mesec i po dana oko mog angažmana, onda je bilo neozbiljno očekivati da se ja za dva dana o svemu dogovorim“, rezonuje Tošić i dodaje: „Predstavnici kluba su sada izneli svoju viziju saradnje, koja se nije poklapala sa našom, ali je dogovoreno da ostanemo u kontaktu i verujem da će na kraju sve ispasti dobro“.

Tošić kaže da su mu i u Mančesteru stavili do znanja da ne treba mnogo da brine.

„Posle prvih pregovora, čovek koji je u Mančesteru zadužen za transfere rekao mi je da se ne nerviram, da će sve ispasti kako treba. Sasvim je svejedno da li sam ugovor potpisao u četvrtak ili ću na to čekati do Nove godine, pošto do početka prelaznog roka ne mogu da igram zvanične utakmice. Uostalom, Junajted odmah posle utakmice sa Totenhemom putuje za Japan na finalni turnir svetskog prvenstva za klubove, gde će ostati desetak dana, tako da ćemo tek posle toga ponovo sesti za sto“.

Menadžer srpskog reprezentativca Zoran Pavlović najavio je da će, ako Mančester ne poveća ponudu po kojoj bi Tošićeva godišnja plata iznosila oko 150.000 evra, naš fudbaler naći drugi klub.

„Mislim da ćemo menadžer i ja naći zajednički jezik sa Mančesterom, tako da nisam razmišljao o bilo kom drugom klubu. Po tome sam isplanirao i odmor. Nekoliko dana ću biti kod kuće, možda i otputujem negde na nekoliko dana, a posle toga ću početi s radom jer je englesko prvenstvo u punom jeku i želim da budem potpuno spreman ako stignem u Mančester“.

Tošić je potom opisao sopstvene utiske iz kluba.

„Sam dolazak na ’Old Traford’ na mene je ostavio jak utisak. Igrao sam i na većim stadionima, poput Realovog, ali tako nešto u životu nisam video. Od grada sam video samo deo koji se nalazi na putu između stadiona i trening centra ’Karington’, koji je takođe fenomenalan. I odnosi u klubu su izvanredni, svi funkcionišu kao jedna velika familija. Postoji veliko uzajamno poštovanje među igračima, bez obzira da li neko igra za kadete ili je standardni član prvog tima. Nemanja Vidić nam je rekao da su svi igrači Junajteda sjajni momci, da nema izdvajanja i da Ljajiću i meni uopšte neće biti problem da se uklopimo“.

Srpske fudbalere pozdravio je i menadžer „crvenih đavola“, legendarni ser Aleks Ferguson.

„On je veoma prijatan i zabavan čovek. Uvek je nasmejan. Videli smo se pet puta za sat vremena i uvek je imao neku lepu reč za nas i neku doskočicu. Što se tiče njegovih trenerskih kvaliteta, izlišno je trošiti reči. Njegovi rezultati govore koliko je veliki“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve