Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

20:00

Real definitivno želi Pavljučenka

Novi trener Reala Huande Ramos namerava da u januarskom prelaznom roku dovede pojačanja iz svog bivšeg kluba Totenhema, a prvi na meti je Roman Pavljučenko.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kako prenose britanski mediji, Hari Rednap, koji je na klupi Totenhema zamenio upravo Ramosa, spreman je da pusti ruskog reprezentativca da pređe u redove španskog šampiona. Predsednik Totenhema Danijel Livi naglasio je da njegov klub ima ograničen budžet za prelazni rok, tako da bi prodaja Pavljučenka koristila klubu. Suma koju bi Real ponudio nije navedena.

Namera Rednapa je da dovede novog golmana, centralnog defanzivnog igrača, i napadača, što će svakako biti prioritet ukoliko se transfer Pavljučenka realizuje.

Sa druge strane, Ramos se u novom klubu suočio sa velikom krizom, pošto će napadač Rud Van Nistelroj, igrač sredine terena Mamadu Dijara, i Ruben de la Red morati da propuste ostatak sezone, dok su Holanđani Vesli Snajder i Arjen Roben takođe često povređeni.

Pavljučenko je na meti Reala bio još od marta, kada je igrao za Spartak iz Moskve, ali je u septembru ipak potpisao za Totenhem za sumu od 14 miliona funti.

Rus, ipak, do sada nije uspeo da se dokaže na Vajt Hart Lejnu, a činjenica da ne govori Engleski je dodatni problem za trenere i saigrače. Pavljučenko u prošlosti nije krio da želi da igra u Španiji, naročito u Realu, pošto tvrdi da mu je španska liga omiljena.

Ramos je, pored Pavljučenka, zainteresovan i za Arona Lenona i Didijea Zokoru, dok u pokušaju da "osveži" tim igračima iz Premijer lige kao moguće pojačanje navodi i Ešlija Janga iz Aston Vile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve