Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

17:21

Pobede Intera i Rome,gol Stankovića

Lider italijanske Serije A Inter pobedio je Kjevo rezultatom 4:2 u 16. kolu prvenstva, a trijumfe su još ostvarili Roma, Fiorentina, Sampdorija i Palermo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đenoa je na domaćem terenu remizirala 1:1 sa Atalantom, a Udineze i Lacio su na Friuliju podelili bodove (3:3). Roma je dobila Kaljari sa 3:2 kod kuće, ’Viola’ je sa 2:0 savladala Kataniju, a istim rezultatom Palermo je na Siciliji nadigrao Sijenu. Rezultatom 2:0 slavila je i Sampdorija na gostovanju Ređini, a u derbiju kola igraju Juventus - Milan (20.30h).

Inter je pogotkom već u trećem minutu najavio da će zabeležiti sedmu uzastopnu pobedu u šampionatu. Asistent je bio srpski reprezentativac Dejan Stanković, a Brazilac Maksvel doveo je ’nerazure’ u vođstvo. Na početku drugog dela igre, u 47. minutu, Stanković je posle dodavanja Ibrahimovića duplirao prednost svog tima.

Usledio je neočekivani zaplet za ekipe koje predvodi Žoze Murinjo, ali tako tipičan za Inter iz prošlosti – Serđo Pelisije je u 51. smanjio na 2:1, a izjednačio je Simone Bentivoljo posle centaršuta Mantovanija.

Inter je potom preuzeo kontrolu nad mečom, ali Krespo, Kambijaso i Baloteli bili su neprecizni. Presudni trenutak zbio se u 79. minutu, kada je Zlatan Ibrahimović posle ubacivanja desnog beka Maikona zatresao mrežu gostiju. Šveđanin je ponovo bio strelac dva minuta pre kraja, posle dobro izvedenog kontranapada i asistencije Stankovića.

Fiorentina je imala čak 20 više udaraca na gol od Katanije (27-7), pa je i logično da je došla do devete pobede u prvenstvu. Rumun Adrijan Mutu postigao je prvi gol na utakmici u 56. minutu, pošto je glavom matirao Bizarija, golmana gostiju, posle centaršuta Zdravka Kuzmanovića. Reprezentativac Srbije proveo je svih 90 minuta na terenu.

Bivši fudbaler Partizana Stevan Jovetić je na poluvremenu zamenio Santanu i nekoliko puta se našao u izglednoj situaciji za postizanje gola, a jednom je posle kombinacije sa Kuzmanovićem pogodio stativu. Jovetić je dobio i žuti karton.

Meč je definitivno odlučen u 80. minutu, kada je Alberto Đilardino iz neposredne blizine pogodio metu za konačnih 2:0 i devetu pobedu 'Viole'.

Crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić odlučio je susret na Olimpiku itzmeđu Rome i Kaljarija golom u 90. minutu za 3:2. Rimljani su poveli golom Totija, gosti sa Sardinije su preokrenuli pogocima Kontija i Kapuša Žede, ali su Perota i Vučinić doneli Romi sedmi ovosezonski trijumf.

Srpski fudbaler Boško Janković igrao je od 61. minuta u remiju Đenoe sa Atalantom. Gosti su u Đenovu došli posle dve pobede u nizu, a dobru formu potvrdili su pogotkom u 17. minutu. Serđo Flokari je iskoristio Donijevo dodavanje glavom i doveo Atalantu u vođstvo.

Domaći su do kraja bili bolji rival, imali su znatno veći posed lopte (62%-38) i više prilika, ali su uspeli jedino da dođu do boda, i to u finišu meča. Kriskito je u 86. minutu centrirao, a Đuzepe Skuli je pogodio cilj za 1:1. Gosti su meč završili sa dva igrača manje zbog isključenja Belinija (57. min.) i Rivalte (70), a Đenovljani sa desetoricom zbog crvenog kartona Milaneta (64)

Ono što je ove sezone karakteristično za špansku ligu, dogodilo se u Udinama, pošto je domačin prokockao prednost od 3:0 protiv Lacija. Centarfori Udinezea bili su vrlo raspoloženi za igru – Antonio di Natale je postigao dva, a Fabio Kvaljarela jedan gol. Ipak, do kraja meča su Mauro Zarate, Mobido Dijakite i Kristijan Ledezma su postilgi golove za osvajanje jednog boda, ali tek drugog u poslednjih pet utakmica.

Srpski igrač Aleksandar Luković igrao je ceo meč za Udineze, koji je posle pet poraza zaredom imao sjajnu priliku da pobedom okonča neuspešni niz i podigne moral u ekipi. To se nije dogodilo i Udineze, posle briljantnog starta, tone sve dublje na tabeli.

Rezultati 16. kola:
subota:
Bolonja – Torino 5:2
Napoli – Leče 3:0

nedelja:
Ređina – Sampdorija 0:2
Fiorentina – Katanija 2:0
Palermo – Sijena 2:0
Roma – Kaljari 3:2
Đenoa – Atalanta 1:1
Inter – Kjevo 4:2
Udineze – Lacio 3;3
Juventus – Milan 20.30h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve