Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

16:56

Poraz Srbije od Poljske

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Poljske 1:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Turskoj.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Jedini strelac na meču koji je odigran pred stotinak gledalaca na stadionu Mardenu u Beleku bio je Rafal Boguski u 53. minutu kada je iskosa sa desne strane lobovao golmana Vladimira Stojkovića. Selektori Radomir Antić i Leo Benhaker izveli su kombinovane sastave i to uglavnom od igrača koji igraju u domaćim prvenstvima, kako bi proverili na koga mogu da računaju u kvalifikacionim mečevima za SP 2010.

U prvom poluvremenu igralo se uglavnom na sredini terena, bez pravih prilika za gol. Srpski reprezentativci uglavnom su dugim loptama u napadu pokušavali da prona]u Miloša Bogunovića, ali su odbrambeni igrači Poljske ispred šesnaesterca uspevali da izbace loptu.

Prvu izglednu priliku za gol srpski reprezentativci imali su u 50. minutu kada je Darko Lazović dobro proigrao Dragana Mrđu, fudbaler Vojvodine je izbio ispred golmana, ali je golman Poljske Tržinovski izbacio loptu u korner.

Nakon primljenog gola srpski reprezentativci zaigrali su angažovanije, ali Mrđa i kapiten Rada Nemanja Pejčinović nisu ozbiljnije uspeli da ugroze gol Poljske.

Poljaci su nakon toga uzvratili uglavnom napadima po desnoj strani, ali je golman Stojković uspeo da sačuva mrežu.

U poslednjim minutima utakmice Bojan Zajić i Mrđa nisu uspeli da iskoriste prilike za izjednačenje.

Reprezentacija Srbije kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine nastavlja 28. marta gostovanjem u Rumuniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve