Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

15:07

Kraj, River poslednji na tabeli

Fudbaleri River Plejta prvi put u stogodišnjoj istoriji slavnog argentinskog kluba završili su prvenstvo na poslednjem mestu na tabeli.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

River je u poslednjem, 19. kolu Aperture igrao nerešeno, 1:1, sa Estudijantesom u La Plati i, bez obzira na ishode ostalih utakmica koje su na programu u nedelju, završava sezonu na 20. mestu na tabeli. River neće sledeće godine (na proleće se igra Klausura) biti drugoligaš jer iz lige ispada ekipa koja ima najslabiji skor u tri sezone.

River Plejt je osnovan 1901. godine, 26 puta je bio šampion Argentine, dva puta pobednik Kopa Libertadores, jednom pobednik Interkontinentalnog kupa. Kuriozitet predstavlja podatak da je ekipa u junu slavila titulu najbolje u Klausuri.

U 19 kola Aperture River je ostvario dve pobede, uz osam remmija i devet poraza, a Dijego Simeone smenjen je na polovini sezone.

Rasplet u 'gornjem domu' dogodiće se u nedelju kada četiti tima koji imaju izglede da osvoje titulu, San Lorenzo (36 bodova), Tigre (36), Boka Juniors (36) i Lanus (34), igraju svoje mečeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve