Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

14:28

Aleks Ferguson: Spremni smo za sve

Ser Aleks Ferguson smatra da putovanje njegovog tima u Japan na Svetsko klupsko prvenstvo neće umanjiti šanse Junajteda da odbrani titulu u Engleskoj.

Izvor: Uroš Živković

Autor:Uroš Živković

Default images

U takmičenju na kome učestvuju šampioni svih kontinenata engleski tim se sastaje u polufinalu sa prvakom Azije japanskom Gambom, u četvrtak 18. decembra. Pobedom bi se Mačester Junajted plasirao u finale koje je na programu u nedelju 21. decembra i propustio bi meč Premijer lige sa Viganom koji je na programu u nedelju.

Tim sa Old Traforda još u avgustu nije odigrao meč Premijer lige sa Fulamom zbog meča sa Zenitom u finalu evropskog Super kup. Ferguson, na osnovu iskustva iz sezone 99/00, smatra da veći broj mečeva koje će Junajted odigrati na proleće neće uticati na šanse njegovog tima da po 19. put postane prvak Engleske.

“Nije pravo vreme da se putuje tako daleko, ali ako me pitate da li bih želeo da i sledećeg decembra moj tim bude u Japanu bez razmišljanja ja bih odgovorio pozitivno“, izjavio je menadžer ’crvenih đavola’.

“Na tom takmičenju učestvuje samo jedan tim iz Evrope, osvajač Lige šampiona, i privilegija je naći se na tom turniru“.

Mančester Junajted je prvi britanski klub koji je osvojio Interkontinentalni kup 1999. godine i Ferguson bi voleo da ima tu čast da njegov tim bude i prvi britanski tim koji će osvojiti Svetsko klupsko prvenstvo.

“Ovaj turnir dolazi u nezgodno vreme, ali odlazak na deset dana može biti lepa prilika da se igrači psihički odmore, jer igraju utakmice na svaka tri dana i pod stalnim su pritiskom. Nijedan britanski tim nije osvojio ovaj turnir i to će biti dodatni podsticaj za nas da prikažemo lepu igru i osvojimo ga“, zaključio je Aleks Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve