Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

06:51

Serija A: Brige za Juve i Milan

Uoči velikog derbija italijanske lige ove nedelje, i Juventus i Milan su zabrinuti zbog povreda ključnih igrača.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kaka će najverovatnije propustiti meč, pošto zbog povrede prepona nije bio na treningu samo dan uoči meča. To je drugi problem u veznom redu Milana, pošto će Đenaro Gatuzo odsustvovati do kraja sezone. U napadu Milana neće biti Marka Borijela, dok će i iskusni Alesandro Nesta, kao i Daniele Bonera izostati iz odbrane. U timu Juventusa situacija nije mnogo bolja, pošto će i oni nastupiti bez pet igrača.

Defanzivac Nikola Legrotalje ne može da igra zbog suspenzije, tako da će se Đorđu Kjeliniju u odbrani najverovatnije pridružiti Olof Melberg. Zbog povrede u timu "stare dame" neće biti ni Davida Trezegea, Đanluiđija Bufona, Kristijana Poulsena, kao ni Tijaga, ali se zato očekuje da zaigra Kristijano Zaneti, koji je ove sezone prvi put bio starter u meču protiv BATE Borisova u sredu. (0:0)

Juventus i Milan trenutno sa Napolijem dele drugo mesto na tabeli sa po 30 bodova, ali imaju i meč manje, tako da će duel u nedelju biti direktna borba za drugo mesto na tabeli, i eventualnu šansu da se pobednik približi prvoplasiranom Interu (36 bodova).

Uprkos pobedama, oba tima su optimistična pred meč, dok je svoje uzbuđenje javno izrazio vezni igrač Milana Ronaldinjo, koji "ne može da dočeka da se sastane sa svojim idolom, Alesandrom Del Pjerom".

"Ovo će biti prvi put da igram protiv Juventusa u karijeri. Čak i kada sam ih gledao ranije, uvek sam verovao da su veliki tim, sa odličnim igračima i neverovatnim navijačima. Činjenica da ću igrati protiv njih za mene predstavlja čast", rekao je Brazilac.

Ronaldinjo je dodao i da očekuje odličan meč, pošto smatra da su oba tima u dobroj formi.

"Naravno da očekujem odličan meč. Kad god igraju dva velika kluba, možete da očekujete spektakl. Uostalom, Aleks (Del Pjero) je moj idol. Čovek izvodi slobodne udarce bolje od mene, i uopšte mi nije problem da to javno kažem. Trajektorija njegovih lopti je toliko nepredvidiva, da ne bih znao kako da se postavim, da sam kojim slučajem golman", dodao je.

Trener Juventusa Klaudio Ranijeri smatra da je za njegov tim bitno da se pobedom učvrste na drugom mestu, ali ne misli da je ovo presudni meč sezone.

"Naravno da nam je bitno da pobedimo, ali ovaj meč nije najbitniji u trci za skudeto, i ne želim da pritiskam svoje igrače. Još uvek nije prošlo ni pola sezone, i mnogo rada je pred nama u svakom slučaju", kratko je prokomentarisao Ranijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve