Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.12.2008.

22:47

H: Real siguran, nula u Torinu

Fudbaleri Real Madrida pobedili su ruski Zenit 3:0, u poslednjem kolu H grupe u Ligi šampiona. U drugom meču grupe Juventus i Bate igrali su bez golova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za Real u prvoj utakmici Huande Ramosa na klupi Madriđana postigli su Raul (2) i Arijan Roben. Juve je protiv Belorusa imao puno prilika da dođe do pobede, ali se BATE na kraju izborio za bod. I pored toga Juve je takmičenje završio na rpvom mestu u grupi sa 12 bodova, koliko ima i real Madrid.

Zenit je treći sa pet bodova i on će u UEFA kup, dok su Belorusi na poslednjem mestu sa tri osvojena boda.

Real je poveo u 25. minutu golom Raula. Rafael van der Vart centrirao je sa leve strane, ali golman Zenita Vjačeslav Malafejev nije uspeo da izbije loptu, već je stigla do Raula koji je sigurno zatresao mrežu gostiju.

Vođstvo Reala duplirao je Arjen Roben u 50. minutu, posle asistencije Raula, a Raul je 66. golom u evropskim takmičenjima za Real povisio na 3:0. Roben je 57. minutu na ivici sesnaesterca pronašao kapitena Madriđana, koji je, nakon što je Malafejev napustio gol liniju, lob udarcem postigao svoj drugi gol na meču.

Na današnjoj utakmici ekipu Reala prvi put je vodio novi trener Huande Ramos, koji je u utorak zamenio Bernta Šustera na klupi "kraljevskog kluba".

U drugoj utakmici Grupe H Juventus i BATE Borisov u Torinu su odigrali bez golova. Fudbaler Juventusa Sebastijan Đovinko u 52. minutu promašio je jedanaesterac.

Zenit iz Sankt Peterburga saskupio je pet bodova i obezbedio je učešće u Ligi UEFA, dok je BATE Borisov poslednji sa tri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve