Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.12.2008.

22:38

G: Porto prvi, Dinamo u kupu UEFA

Fudbaleri Porta pobedili su Arsenal 2:0, i tako osvojili prvo mesto u grupi G u Ligi šampiona. U kup UEFA iz ove grupe će kijevski Dinamo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ukrajinci su na svom terenu savladali tisrki Fenerbahče rezultatom 1:0. Golove za tim Žezualda Fereire u Portu postigli su Bruno Alveš i Lisandro Lopes, dok je jedini strelac u Kijevu bio Roman Eremenko.

Porto je poveo u 39. minutu golom Bruna Alveša koji je posle kornera udarcem glavom savladao Manuela Almuniju. Konačan rezultat postigao je Lisandro Lopes u 54. minutu.

Jedini strelac na meču u Kijevu bio je Roman Jeremenko u 20. minutu. Artem Milevski je dugom loptom pronašao Jeremenka, koji je do lopte stigao pre golmana Volkana Demirela i šutem sa ivice šesnaesterca doveo svoju ekipu do druge pobede u Ligi šampiona.

Porto je takmičenje u grupi završio sa 12 bodova, Arsnal je iza sa 11, Dinamo iz Kijeva se u UEFA kup plasirao sa osvojenih osam bodova, dok je Fenerbahče, koji je u kvalifikacijama izbacio Partizan, takmičenje završio sa samo dva boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve