Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.12.2008.

17:57

Poraz Zvezde na "Marakani"

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su na „Marakani“ od Hajduka 2:1 (1:1), u 17. kolu JSL.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crveno – beli" su poveli golom Milijaša u 14. minutu, a deset minuta kasnije izjednačio je Živanović. Veliki trijumf Kuljanima doneo je Kasalica pogotkom u 65. minutu. Zvezda je tako propustila priliku da se približi Partizanu i Vojvodini koji su u međusobnom duelu u Novom Sadu igrali bez golova.

Najzaslužniji za ovakav ishod utakmice bio je golman Hajduka Anđelko Đuričić, koji je odbranio veliki broj udaraca, dok su gosti uputili samo dva šuta u okriv Zvezdinog gola i oba puta su pogodili.

Domaći tim je već u trećem minutu imao prvu priliku za pogodak, ali je golman Hajduka Anđelko Đuričić odbranio šut Ognjena Koromana sa 12 metara.

Čuvar mreže gostiju istakao se i u 11. minutu, kada je odlično intervenisao posle udarca Nikole Lazetića. "Crveno-beli" su do prednosti došli u 14. minutu, kada je Tričkovski iz drugog pokušaja uspeo da uposli kapitena Milijaša, a ovaj je sa 12 metara zatresao mrežu Hajduka.

Gostujući fudbaleri su posle gola protestovali kod glavnog sudije, smatrajući da se Tričkovski nalazio u ofsajdu. Vođstvo Crvene zvezde trajalo je samo deset minuta, pošto je Hajduk izjednačio u 24. minutu.

Igor Kozoš odlično je asistirao Milošu Živanoviću, koji je primio loptu izmedju dvojice protivničkih igrača, izbio sam ispred golmana Saše Stamenkovića i sa desetak metara poslao loptu u mrežu.

U 26. minutu domaćin je mogao da stigne do novog vodjstva, kada je Pavle Ninkov centrirao sa desne strane, Tričkovski je zakasnio, ali ne i Burzanović koji je bio na "drugoj" stativi, a njegov šut zaustavio je golman Đuričić.

Fudbaleri Crvene zvezde u 35. minutu tražili su penal, pošto je jedan od domaćih fudbalera navodno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je glavni sudija pokazao da se igra nastavi.

U drugom poluvremenu se uglavnom igralo pred golom Hajduka, ali je Zvezda teško dolazila do šansi, pošto su se gosti u pojedinim situacijama branili i sa po desetoricom igrača. U takvoj igri, igrači Zvezde su i nekoliko puta u drugom poluvremenu tražili jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom fudbalera Hajduka.

Dva puta je Koroman za malo bio neprecizan, potom je Đuričić u 63. minutu odranio šut Burzanovića sa 20 metara, da bi Hajduk potpuno neočekivano došao do vođstva. U 64. minutu rezervista Filip Kasalica, koji je pet minuta pre toga ušao u igru, pored dvojice protivničkih fudbalera, šutirao je sa 20 metara i pogodio donji desni ugao Stamenkovića.

Novu priliku za domaćina propustio je Edgar u 67. minutu, kada je mrežu gostiju pokušao da zatrese polu-volej udarcem, ali je Đuričić još jednom odbranio. U 84. minutu Ninkov je sa desne strane ušao u kazneni prostor, centrirao po zemlji, a Tričkovski je sa sedam metara promašio loptu.

Zvezda je pojačala napade u samoj završnici utakmice, a u 90. minutu je najpre Tričkovski sa sedam metara gadjao iznad gola, a u sledećem napadu Edgar je pogodio prečku.

Crvena zvezda - Hajduk Kula 1:2 (1:1)
(Milijaš 14 - Živanović 24, Kasalica 65)

Crvena zvezda: Stamenković - Ninkov, Gaj, Petković, Marković (Perović) - Tomović, Milijaš, Lazetić, Koroman - Burzanović (Edgar) - Tričkovski.

Hajduk: Đuričić - Dukić, Radanović, Trajković, Fejsa - Bogić, Kekezović (Kasalica), Kozoš, Jovanović (Komazec), Živanović - Rajović (Dojkić).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

298 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve