Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.12.2008.

01:04

Olimpik - Bajern (TV B92, 20:45)

Fudbaleri Olimpika iz Liona dočekuju u sredu Bajern iz Minhena u borbi za prvo mesto u grupi F Lige šampiona, uz direktan prenos na TV B92.

Izvor: B92, www.uefa.com

Autor:B92, www.uefa.com

Default images

Višestruki šampion Francuske beleži u poslednjih nekoliko mečeva loše rezultate u domaćem ptvenstvu, ali trener Klod Puel veruje da će upravo meč sa Bajernom biti početak pobedničke serije.

Olimpik je izgubio 3 od poslednjih 5 utakmica u Ligi 1, uključujući i subotnju protiv Nanta u gostima (2:1). Sa druge strane, u Ligi šampiona, francuski tim nastavlja fantastične partije i bez većih problema je obezbedio šesto uzastopno učešće u drugoj fazi. Ipak, Puel će protiv Bajerna biti bez Krisa i Žuninja koji su suspendovani, dok su Kler, Revelje, Mensa i Bodmer pod znakom pitanja zbog povreda.

"Ne mogu da kažem da čemo izaći u oslabljenom sastavu. Imaćemo neka nova imena i možda ćemo igrati malo drugačije, ali će to biti dobar tim. Moji igrači su uvek spremni za Ligu šampiona. Sposobni smo da prelazimo sa jednog na drugo takmičenje i znam da ćemo ispuniti očekivanja. Bajern će biti jak, ali ne više od nas", rekao je Puel.

Oba tima su neporažena u dosadašnjih 5 mečeva, imaju po 11 bodova, a prvi duel dva tima, u Minhenu, završen je remijem, 1:1, pa će Francuzi biti u prednosti zbog gola u gostima u slučaju da se meč završi remijem bez golova.

"Statistika pokazuje da je bolje osvojiti grupu pred osminu finala, tako da je to naš cilj. Želimo da budemo u što boljoj poziciji pred sledeću fazu takmičenja, što znači da će u sredu igrati najbolji igrači", izjavio je trneer Bajerna Jirgen Klinsman.

Bajern će biti bez Lusija, Ze Roberta, Podolskog i Lela, ali je šampion Nemačke u odličnoj seriji od 14 mečeva bez poraza. U petak su pobedili Hofenhajm (2:1) u borbi za čelnu poziciju u Bundesligi, a Klinsman kaže da se dobra forma njegovog tima nije slučajno poklopila sa povratkom sjajnog Francuza Franka Riberija na teren.

"Nije slučajnost što smo poboljšali rezultate od njegovog povratka. On je veoma bitan za nas i pozitivno utiče na saigrače", kaže trener Bajerna.

U drugom meču grupe, Steaua dočekuje Fiorentinu u borbi za plasman u Kup UEFA. Rumuni bi samo prvom pobedom u grupi F ostvarili cilj, dok je Italijanima dovoljan i remi da bi zadržali treće mesto.

Oba tima su bez pobede. Fiorentina ima 3 remija, a Steaua samo bod, osvojen u Firenci, gde je bilo 0:0.

Steaua će biti bez brazilskog centarfora Artura, kao i španskog veznog fudbalera Morena, koji je u utorak napustio klub, ali trener Dorinel Munteanu očekuje pozitivan ishod duela sa Fiorentinom.

"Igraćemo sa željom da se kvalifikujemo za Kup UEFA. Samo najjači timovi idu dalje i nije nam bitno kako ćemo igrati, rezultat je ono što se računa", rekao je Munteanu, koji je od dolaska na klupu Steaue zabeležio samo jednu pobedu u domaćem prvenstvu, uz četiri remija, i poraze od Olimpika i Bajerna u Ligi šampiona.

Sa druge strane, trener Fiorentine Čezare Prandeli kaže da njegov tim neće igrati na nerešeno, iako bi im i taj rezultat doneo plasman u Kup UEFA.

"Ovaj tim je prethodnih godina uvek igrao na pobedu i u sredu ćemo imati isti cilj. Znamo da će biti teško, ali nismo uplašeni. Igraćemo protiv motivisanog protivnika, ali smo i mi motivisani", izjavio je trener Fiorentine, koja je u nedelju zabeležila ubedljivu pobedu u gostima nad Torinom, sa 4:1, u okviru Serije A.

Oba meča počinju u 20:45, a direktan prenos sa 'Žerlana' je na TV B92.

Tabela: 1. Olimpik 11, 2. Bajern 11, 3. Fiorentina 3, 4. Steaua 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve