Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2008.

22:54

D: Liverpul prvi, OM u Kupu UEFA

Fudbaleri Olimpika iz Marselja obezbedili su opstanak u Evropi remijem sa Atletikom, 0:0, u 6. kolu grupe D Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugom meču grupe, Liverpul je trijumfovao u Ajndhovenu nad PSV-om, sa 3:1. Jedini gol za holandski tim postigao je Danko Lazović, u 36. minutu. Izjednačio je Babel, krajem prvog poluvremena, a pobedu Liverpulu donose Riera, u 68. i N'Gog u 77. minutu.

Tim Rafaela Benitesa ušao je u poslednje kolo sa drugog mesta, iako uz isti broj bodova kao i vodeći Atletiko, ali je uspeo da iskoristi remi Madriđana u Marselju i pobedom u Ajndhovenu dođe do vrha tabele.

Iako oslabljen, engleski tim je dominirao na gostovanju u Holandiji, ali je PSV prvi uspeo da dođe do prednosti. Devet minuta pre kraja prvog poluvremena Danko Lazović je sa nekoliko metara zatresao mrežu gostiju iskoristivši grešku odbrane Liverpula posle kornera Balaša Džudžaka. Maskerano je propustio priliku da izbaci loptu iz šesnaesterca, Salsidu je ostavio loptu Lazoviću, a ovaj je zakucao u mrežu.

Ipak, na odmoru je bilo nerešeno. Rajan Babel je iskoristio centaršut Lukasa i ispravio grešku N'Goga, koji je samo nekoliko sekundi ranije propustio priliku pred otvorenim golom.

Sredinom drugog poluvremena, Liverpul je preokrenuo odličnim udarcem Alberta Riere iz daljine, a zasluženu pobedu Liverpula obezbedio je N'Gog u 77. minutu, prvim pogotkom u dresu engleskog tima.

U drugom meču grupe, Olimpik je osigurao plasman u Kup UEFA, remijem bez golova sa Atletikom na 'Velodromu'.

Gosti su imali bolje šanse, ali nisu uspeli da pronađu put pored Kupea, koji je zaustavio udarce Zubara, Ben Arfa, Zijanija i Zendena.

Ipak, uz dobre vesti iz Ajndhovena, francuskom timu dovoljan je bio i remi za opstanak u Evropi.

Liverpul je obezbedio prvo mesto u grupi, Atletiko je na poziciji broj 2, Olimpik ide u Kup UEFA, dok je PSV završio takmičenje u evrokupovima.

Grupa D:

PSV Ajndhoven - Liverpul 1:3
(Lazović 36 - Babel 45, Riera 68, N'Gog 77)

Olimpik Marselj - Atletiko Madrid 0:0

Tabela:

1. Liverpul...................6...4..2..0..(11:5)...14
2. Atletiko Madrid.......6...3..3..0..(9:4)......12
3. Olimpik Marselj.....6...1..1..4..(5:7)......4
4. PSV Ajndhoven......6...1..0..5..(5:14)...3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve