Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2008.

22:37

A: Roma i Čelsi idu dalje

Fudbaleri Rome i Čelsija plasirali su se u osminu finala Lige šampiona iz grupe A, dok će u UEFA kup ekipa Bordoa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Roma je u odlučujućem meču na Olimpiku savladala francuski Bordo 2:0, a Čelsi je u Londonu bio bolji od rumunskog Kluža 2:1. Golove za tim Lučana Spaletija postigli su sve bolji Mateo Brigi i kapiten Frančesko Toti. Sva tri gola u Londonu postigli su reprezentativci Obale Slonovače. Za Čelsi su strelci bili Kalu i Drogba, dok je gol za Rumune dao Jusuf Kone.

Rimljani su potvrdili dobru formu u do sada najvažnijem duelu sezone. Prvo poluvreme je prema očekivanjima proteklo u opreznoj igri oba tima, i osim nekoliko pokušaja Rome, nije bilo velikih prilika.

Ipak, početkom drugog poluvremena ’vučica’ je krenula znatno ozbiljnije ka golu Ramea, koji je napokon kapitulirao u 61. minutu. Gol je postigao bivši igrač Parme i Juventusa Mateo Brigi koji ove sezone izraste u otkrovenje Lučana Spaletija.

Nakon primljenog gola Bordo više nije imao šta da čeka, i krenuo je znatno ofanzivnije ka golu Donija. Trener francuza Loran Blan pokušao je uvođenjem bivšeg igrača Mančestera Davida Beliona, ali ni to nije donelo gol Bordou.

Desetak minuta pre kraja sve je rešeno. Gol za konačnih 2:0 postigao je kapiten Rome Frančesko Toti koji je Ramea savladao jakim udarcem po zemlji sa ivice kaznenog prostora.

U drugom duelu grupe Čelsi se igrao sa nervima svojih navijača, ali je na kraju odradio posao i pobedio.

„Plavci“ su nakon pritiska u prvom delu poveli u 39. minutu golom Salomona Kalua. Bivši igrač Fejnorda Salomon Kalu našao se neometan u kaznenom prostoru nakon prekida i udarcem u gornju mrežu doneo je prednot Čelsiju.

Iako su svi početkom drugog dela očekivali da Čelsi duplira prednost, desila se potpuno obrnuta situacija. U 55. minutu rumunski predstavnik je izjednačio nakon prelepe akcije i dobrog udarca glavom Konea.

„Stamford Bridž“ je tada zaćutao, jer je Čelsi mogao da ostane bez plasmana u narednu rundu da je Kluž pobedio. To se ipak nije desilo, i 20 minuta pre kraja ponovo je savladan golman Rumuna.

Džo Kol je proigrao povratnika Didijea Drogbu, a obaj je sjajnim potezom primirio loptu i postavio konačnih 2:1.

Grupa A:

Čelsi - Kluž 2:1
(Kalu 40, Drogba 71 - Kone 55)

Roma - Bordo 2:0
(Brigi 61, Toti 79)

Tabela:

1. Roma....6..4..0..2..(12:6)...12
2. Čelsi......6..3..2..1..(9:5)....11
3. Bordo.....6..2..1..3..(5:11).. 7
4. Kluž........6..1..1..4...(5:9)....4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve