Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2008.

18:58

JSL: Derbi u Novom Sadu

Fudbaleri Vojvodine dočekuju u sredu Partizan u derbiju 17. kola i poslednjoj rundi prve faze Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trećeplasirana Crvena zvezda dočekuje Hajduk iz Kule, Javor igra kod kuće sa Jagodinom, dok se u duelima 'fenjeraša' sastaju Rad i Napredak, odnosno Čukarički i Banat. U preostalom meču kola u Čačku igraju Borac i OFK Beograd.

Partizan ulazi u poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva uz samo 3 bodova prednosti nad Vojvodinom posle kiksa na utakmici sa Radom (1:1), ali je još ranije obezbedio prvo mesto na tabeli pred zimsku pauzu.

Prvi meč dva tima, odigran u Humskoj u okviru 6. kola, pripao je Partizanu, pogotkom Moreire. Tim Slaviše Jokanovića je bez pobede u prethodna dva kola šampionata, dok će Vojvodina igrati za nastavak serije od 4 pobede i pokušati da se izjednači sa Partizanom na tabeli.

"Za mene je svaki meč bitan. Mi tražimo veću zimnicu, kako bismo imali lakši posao u nastavku prvenstva. U slučaju poraza zadržaćemo prvo mesto, ali ekipa je spremna za važnu utakmicu", rekao je Jokanović pred gostovanje u Novom Sadu.

Kapiten Vojvodine Aleksandar Popović izjavio je da i na meču protiv lidera prvenstva očekuje nastavak dobrih igara novosadskog tima.

"Nadali smo se da ćemo biti u vrhu i da ćemo se boriti za najviši plasman iako se to mnogima letos činilo nelogično. U finišu jeseni dobrim igrama i rezultatima istakli smo kandidaturu za najviši plasman, a na ovakav rasplet uticala je i ujednačena liga", rekao je Popović za 'Dnevnik'.

Vojvodina ima tri boda manje od vodećeg Partizana, a tri boda iza Novosađana je Crvena zvezda. 'Crveno-beli' u 17. kolu dočekuju Hajduk iz Kule. Ekipa Čedomira Janevskog ima 5 pobeda iz prethodnih 6 utakmica, i u finišu prvog dela sezone uspela je da zadrži priključak za vodećim timovima.

"Obično se igrači opuste u poslednjem kolu, jer znamo da nam sledi odmor, ali verujem da se to nama neće desiti i očekujem da zabeležimo pobedu. Pogotovo što nam se pružila prilika da se još više približimo Partizanu, s obzirom da oni imaju tešku utakmicu sa Vojvodinom", izjavio je centarfor Branimir Subašić pred meč sa Hajdukom.

Parovi 17. kola Jelen Superlige Srbije:

Vojvodina – Partizan (13h)
Rad – Napredak (13h)
Borac - OFK Beograd (13h)
Čukarički – Banat (13h)
Javor – Jagodina (13h)
C. zvezda - Hajduk (16h)

Tabela: 1. Partizan 36, 2. Vojvodina 33, 3. Crvena zvezda 30, 4. Javor 27, 5. OFK Beograd 21, 6. Hajduk 20, 7. Borac 20, 8. Jagodina 20, 9. Banat 16, 10. Rad 14, 11. Napredak 13, 12. Čukarički 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve