Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.11.2008.

20:42

Treći poraz Partizana u Ligi UEFA

Fudbaleri Partizana zabeležili su i treći poraz u Ligi UEFA, pošto su na svom stadionu poraženi od belgijskog Standarda rezultatom 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gol odluke postigao je De Kamargo u 36. minutu. Brazilac je iskoristio centaršut Mbokanija i lošu procenu Božovića za jedini pogodak na meču. Partizan je najbolje igrao od 45-65. minuta, ali u tom periodu nije realizovao prilike i Standard je zasluženo pobedio. Belgijanci su, osim gola, propustili još nekoliko šansi.U drugom meču grupe Sampdorija i Štutgart su remizirali 1:1.

U sastavu Partizana nema Ivana Obradovića zbog suspenzije pa na levom beku igra Zoran Tošić.

Trener Partizana Slaviša Jokanović izveo je na teren očekivanih 11 igrača. Evo i sastava timova:

Partizan: 27. Mladen Božović, 3. Ivan Stevanović, 4. Nenad Đorđević, 24. Srđa Knezević, 11. Zoran Tošić, 8. Žuka, 5. Ljubomir Fejsa, 22. Adem Ljajić, 17. Miloš Bogunović, 10. Almami Da Silva Moreira, 26. Lamin Dijara
Standard: 1. Andres, 17. Markos, 5. Ogučmialu, 19. Mohamed, 4. Santoš, 28. Aksel, 8. Defur, 2. Režinald, 10. De Kamargo 23. Milan Jovanović, 9. Mbokani.

Prvih 15-ak minuta utakmice proteklo je u igri an sredini terena. Dijara, Bogunović i Moreira pokušali su u nekoliko situacija da probiju odbranu Belgijanaca, ali bezuspešno.

Teren na stadionu Partizana je dosta tvrd, i igrači veoma teško kontrolišu loptu. Prvu polupriliku na utakmici imali su gosti, u 15. minutu. Aksel Vitsel je šutirao sa oko 20 metara, ali preko gola.

Četiri minuta nakon pokušaja Vitsela uzvratio je Adem Ljajić. Mladi igrač Partizana šutirao je iskosa sa leve strane, ali takođe preko gola. U 24. minutu Partizan je prvi put ozbiljno zapretio. Moreira je u svom stilu pokušao da prebaci kompletnu odbranu Standarda i proigra Dijaru. Golman Belgijanaca je istrčao, i nekako uspeo da spase svoj tim.

U periodu od 30. do 35. minuta Standard je preuzeo inicijativu, i imao je nakoliko opasnih centaršuteva iz prekida i kornera. Odbrana Partizana uspela je da se odbrani i ostali je 0:0. Taj nalet gostiju bio je najava za viođstvo koje je stiglo u 36. minutu. Mbokani je odlično prošao po levoj strani, izbacio je Stevanovića jednim driblingom i centrirao na drugu stativu. Tamo je zakasnio Tošić i De Kamargo nije imao težak posao za 1:0.

U nastavku prvog dela Standard se, zadovoljan rezultatom, povukao i čekao je svoju priliku iz kontre. Partizan je igrao bezidejno i Standard je nakon prvog dela zasluženo vodio.

Na poluvremenu je iz igre izašao Adem Ljajić, a ušao je Marko Jovanović. Zoran Tošić se vratio na svoju uobičajenu poziciju u sredini igrališta.

Partizan je krenuo agilnije u drugom delu igre i u periodu od 52-55. minuta viđene su tri poluprilke u kojima je nedostajalo koncentracije Tošiću (zaustavljen u u driblingu) i Moreiri i Dijari (nisu adekvatno zahvatili loptu).

U 61. minutu Fejsa je šutirao sa 30-ak metara, a lopta je završila malo pored stative u maloj mreži, iako se mnogima na stadionu činilo da je pao gol. Partizan je potpuno kontrolisao igru, a Tošić je u 62. minutu pogodio prečku pošto mu se lopta odbila nakon udarca Bogunovića.
U jeku inicijative 'crno-belih' Standard je propustio priliku da duplira vođstvo. Posle dubinske lopte Mbokani je glavom 'spustio' do De Kamarga, on iz prve dodaje do Vitslea, koji sa 5m prebacuje gol.

U 78. minutu Lazić je ušao umesto Fejse. Nekoliko sekundi posle zamenjen je i Milan Jovanović, a srpski reprezentativac je nagrađen aplauzima.

U 82. minutu Božović je odbranio udarac Defurov udarac sa 15-ak metara, a domači su potom izbili loptu u korner. Novi opasan šut Defura sa 20-ak metara iskosa sa desne strane, ali je Božović ponovo odlično reagovao.

Veliku šansu za Standard propustio je Mbokani. Kapiten Defur je izveo korner, a momak rodom iz DR Kongo je poslao loptu pored stative iz veoma izgledne situacije.

Partizan do kraja nije ozbiljnije zapretio golu protivnika, Belgijanci su bili fizički spremniji i došli su do drugog trijumfa iz isto toliko utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

336 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve