Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.11.2008.

17:04

Platini pregovara sa ministrima EU

Predsednik UEFA Mišel Platini sastaje se sa ministrima sporta Evropske unije da bi postigao dogovor o kontroli troškova klubova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mišel Platini će pokušati da ubedi ministre da prihvate njegov plan o kontroli troškova fudbalskih klubova, ali i da pokušaju da utiču na najbogatije klubove da smanje kupovinu najtalentovanijih mladih igraca Evrope. Platini i predsednik FIFA Sep Blater obratiće se ministrima 27 zemalja, koji razmatraju mogućnost da Fudbalskim savezima pruže veću slobodu u radu, uz pojedine izuzetke.

Predsednik UEFA nije u dobrim odnosima sa Fudbalskim savezom Engleske, nakon njegovog predloga da se engleskoj ligi oduzme jedno mesto koje automatski vodi u Ligu šampiona, ali i zbog njegovih kritika oko količine novca koja "prolazi engleskim fudbalom".

Platini želi da se usvoji set zakona kojima će se kontrolisati kupovna moć klubova, ali i zabraniti transferi za igrače madje od 18 godina. Ukoliko se prihvate Platinijevi predlozi klubovi će morati više da ulažu u svoje škole fudbala.

Blater će na sastanku ponovo zatražiti da se prihvati njegov predlog "6+5", kojim će svi klubovi biti u obavezi da u prvoj postavi imaju šest domaćih igrača i pet stranaca. Prema pravilima Evropske unije taj predlog je protivzakonit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve