Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.11.2008.

16:21

Nikolić: "Pobeda za pola veka Rada"

Trener fudbalera Rada Marko Nikolić želi pobedu nad Hajdukom iz Kule, u meču kojim "građevinari" obeležavaju 50 godina kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nikolić je pred utakmicu 15. kola Jelen Superlige rekao da će njegova ekipa učiniti sve kako bi pobedila Hajduk iz Kule, čime bi popravila plasman na tabeli i uveličala proslavu.

"Očekuje nas važna utakmica na domaćem terenu, posle serije teških mečeva sa protivnicima iz prvog dela tabele. Pobedom bi popravili plasman na tabeli, ali ova utakmica ima specifičnu težinu jer klub proslavlja 50 godina postojanja i ne bismo želeli da pokvarimo proslavu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Trener Rada istakao je da je Hajduk dobra ekipa, ali "građevinari" će u nedeljnoj utakmici imati motiv više jer su Kuljani u prvom delu prvenstva savladali beogradski klub (2:0).

"Hajduk je dobra ekipa sa promenljivim rezultatima, ali kvalitetnim igračima. Respektujemo ih, a želimo da im se revanširamo za poraz iz prvog dela prvenstva u Kuli, kada smo odigrali slabo", rekao je Nikolić.

Nikolić je pohvalio svoje igrače na odličnoj i borbenoj igri u prošlom kolu protiv Jagodine (0:0), rekavši da je to minimum zalaganja koji se od njih očekuje.

"Ponosan sam na igrače ali poručujem im da je to minimum želje, angažovanja i kvaliteta. Igrači su se fizički i psihički istrošili posle tog meca, ali imamo tri dana da se dobro pripremimo za Hajduk", rekao je Nikolić i dodao da fudbaleri Rada imaju dobre uslove za rad jer treniraju na veštačkoj travi.

U ekipi Rada nema povredjenih igrača, pojedini fudbaleri imaju žute kartone, a prema Nikolićevim rečima, stručni štab će u odnosu na pripremljenu taktiku odlučiti ko će propustiti utakmicu sa Hajdukom.

Kapiten Rada Nikola Pejčinović rekao je da veruje da će uz pomoć navijača njegova ekipa u nedelju uspeti da osvoji sva tri boda.

"Očekujem dobru utakmicu sa puno šansi. Verujem da ćemo uz naše navijače osvojiti sva tri boda i tako ulepšati feštu. Maksimalno zalaganje neće izostati jer želimo da im vratimo za poraz u prvom delu prvenstva", rekao je Pejčinović.

Fudbaleri Rada su na poslednja dva meča osvojili četiri boda, a Pejčinović je ocenio da je važno da njegova ekipa trijumfuje jer bi tako znatno popravila plasman na superligaškoj tabeli.

"Nije bitno ko će postići gol, važna je pobeda. Posle dobrih rezultata samopouzdanje je sve veće a pobeda bi nam omogućila da se domognemo devetog mesta na tabeli", rekao je Pejčinović.

Utakmica 15. kola Jelen Super lige između Rada i Hajduka iz Kule igra se u nedelju od 13 časova na stadionu na Banjici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve