Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.11.2008.

23:14

Grupa G: Prošli Arsenal i Porto

Fudbaleri Arsenala i Porta su trijumfima u petom kolu grupe G Lige šampiona obezbedili prolaz u osminu finala takmičenja.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

'Tobdžije' su na Emirejtsu savladale kijevski Dinamo golom Danca Niklasa Bendtnera, dok je Lisandro Lopes najzaslužniji za pobedu Portugalaca nad Fenerbahčeom. On je u prvih pola sata dva puta zatresao mrežu rivala, a Kazim Kazim je do kraja samo ublažio poraz Turaka.

Menadžer Arsenala Arsen Venger neočekivano je dao šansu u startnoj postavi dvojici tinejdžera – 16-godišnjem Aronu Remziju i 17-godišnjem Karlosu Veli. Upravo su njih dvojica stvorili prvu šansu za domaće, ali nije bilo promene rezultata.

Najagliniji u redovima Ukrajinaca bio je Alijev, a Robin van Persi je dva puta namučio golmana Stanislava Boguša posle slobodnih udaraca, a jednom posle dodavanja Vele.

Veliku priliku Londonci su propustili početkom drugog dela igre, kada je Van Persi šutirao, a Vilijam Galas je sprečio pogodak. Doskorašnji kapiten Arsenala nije sitgao na vreme da se skloni sa putanje lopte koja je išla u gol.

Dinamo je potom imao nekoliko šansi, a najbolju u 78. minutu kada je Manuel Almunia odbranio udarac Milevskog.

U 87. minutu pao je odlučujući gol. Rezervista Niklas Bendtner (ušao umesto Remzija u 67. minutu) dobro je reagovao posle dodavanja Fabregasa i poslao je loptu u mrežu za 1:0. Alijev je u 90. minutu izgubio živce, pošto je gurnuo sudiju i zaradio crveni karton.

Fenerbahče - Porto 1:2

Fenerbahče je definitivno pokazao da nema kvalitet za nadmetanje na najvišem nivou. Porto je poveo na stadionu Šukru Saračoglu već u 19. minutu, kada je Lisandro pogodio cilj posle centaršuta Bruna Alveša i loše intervencije Volkana Demirela.

Samo devet minuta kasnije Lisandro je duplirao vođstvo. Demirel je osujetio njegov prvi pokušaj, ali kod drugog mu nije bilo spasa – 0:2.

U 63. minutu Kazim Kazim je smanjio prednost gostiju. Lopta je posle njegovog šuta pogodila Alveša i prevarila Heltona, čuvara mreže Porta.

Do kraja su Portuglaci bez većih problema sačuvali vođstvo.

Tabela:
1. Arsenal 5 3 2 0 11 (11: 3)
2. Porto 5 3 0 2 9 (7: 8)
3. Dinamo 5 1 2 2 5 (3: 4)
4. Fenerbahče 5 0 2 3 2 (4:10)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve