Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.11.2008.

22:42

Sigurne pobede velike trojke

Reprezentacije Australije, Japana i Južne Koreje napravile su gigantske korake ka Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Te tri ekipe zabeležile su pobede na gostovanjima i sada sigurno drže pozicije na vrhu svojih grupa. Australije je u Manami pobedila Bahrein 1:0, a u nedalekoj Dohi Japan je bio ubedljiv protiv Katara 3:0, pa su te dve selekcije ubedljivo ispred rivala u grupi 1. Južnokorejski tim bio je uspešan u Saudijskoj Arabiji sa dva gola u finišu. Jedini remi viđen je u duelu UAE – Iran.

Iz svake grupe u Južnu Afriku idu dva najbolja tima. Dva trećeplasirana sastaju se u baražu, a bolji iz tog duela igraće protiv Novog Zelanda.

Sokeruz su u Manami imali neočekivane probleme sa Bahreinom, ekipom koja važi za jednu od najčvršćih na kontinentu. Domaćin je igrao bez četiri startera, ali je bio mnogo opasniji u prvom poluvremenu. Tim Pima Verbeka razigrao se u nastavku, ali je pobedu obezbedio tek u 93. minutu, kada je igrač Palerma Mark Brešano prošao pored dva protivnička igrača i postigao jedini gol na meču. Australija ima devet bodova iz tri meča i jednom nogom je na SP, dok Bahrein ima samo jedan bod.

Japanci slede lidera grupe sa sedam bodova, posle suverene pobede u Dohi. Gosti su brzo stekli prednost pogotkom napadača Urave Tecujija Tanake. Već posle dva minuta igre u nastavku Keiđi Tamada iz Nagoje duplirao je prednost, a drugi Uravin Tanaka – Markos Tulio – okončao je priču na sredini drugog poluvremena. Japan ima sedam bodova i sada čvrsto drži drugu poziciju, Katar je na četiri boda uz meč više i poraz kod kuće od direktnog rivala.

Južnokorejski tim uspeo je da se izdvoji u mnogo izjednačenijoj grupi 2 uverljivom pobedom na vrućem terenu u Rijadu. Dve ekipe ušle su u meč poravnate sa Irancima i Severnom Korejom, a do pobede je Hu Đung Muov tim stigao u završnih četiri sata. Vođstvo im je doneo član Daegua Li Keun-ho, a pobedu je potvrdio rezervni igrač Park Ču-jong, superinteligentni igrač Monaka.

Meč na stadionu Al Maktum u Dubaiju imao je interesantnu predigru, jer su Ali Abas i Subait Hater odstranjeni iz tima, jer su se tokom priprema predugo zadržali u noćnom provodu. Uprkos tome Emiraćani su blistali protiv Irana i samo ih je odlični golman sejed Rahmati sprečio da slave prvi put u ovom ciklusu. Abdulrahim Džuba doneo je u 19. minutu prednost domaćinu, ali će ih promašene prilike koštati dva boda. Deset minuta pre kraja Karim Bageri iskoristio je centaršut Mahmuta Šodžejija i iščupao bod za Irance.

Četvrto kolo:
Bahrein – Australija 0:1
Katar – Japan 0:3
UAE – Iran 1:1
Saudijska Arabija – Južna Koreja 0:2

Grupa 1
1. Australija 3 3 0 0 6:0 9
2. Japan 3 2 1 0 7:3 7
3. Katar 4 1 1 2 4:8 4
4. Bahrein 3 0 1 2 3:5 1
5. Uzbekistan 3 0 1 2 1:5 1

Grupa 2
1. Južna Koreja 3 2 1 0 7:2 7
2. Iran 3 1 2 0 4:3 5
3. Severna Koreja 3 1 1 1 4:4 4
4. Saudijska Arabija 3 1 1 1 3:4 4
5. UAE 4 0 1 3 4:9 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve