Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.11.2008.

12:36

Maradona odgovorio Bučeru

Selektor reprezentacije Argentine Dijego Maradona oštro je odgovorio na izjave Terija Bučera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekadašnji defanzivac reprezentacije Engleske, a sada pomoćnik u stručnom štabu Škotske, izjavio je da ne želi da se rukuje sa Argentincem pred prijateljski duel Škotske i Argentine na Hemden Parku u Glazgovu zbog čuvenog slučaja "božije ruke" sa Svetskog prvenstva u Meksiku, 1986. godine.

Maradona je izjavio da se nije pretrgao zbog Bučerovog odbijanja da se rukuje sa njim i dodao da nijedan engleski fudbaler nema pravo da ga kritikuje zbog gola koji je postigao rukom nakon što je reprezentacija Engleske nepostojećim golom pobedila Nemačku u finalu Svetskog prvenstva 1966. godine.

"Ne zanima me šta priča Bučer. Ne razumem zašto je to izjavio. On neka živi svoj život, a ja ću svoj", izjavio je Maradona.

Maradona je bio heroj Argentine nakon dva gola u pobedi nad Engleskom u četvrtfinalu SP u Meksiku. Prvi je postigao rukom, a drugi nakon slaloma kroz odbranu Engleza, koji je proglašen za najbolji gol u istoriji fudbala. Bučer je izjavio da mu nikada neće oprostiti za "božiju ruku".

"Podsetio bih vas da je Engleska 1966. godine pobedila Nemačku golom koji nije postojao, što smo svi videli, ali niko ništa nije rekao", izjavio je Maradona u Glazgovu gestikulirajući rukama da bi pokazao koliko je lopta bila daleko od gol-linije kod trećeg gola Engleza u pobedi nad Nemačkom, 4:2, u finalu Svetskog prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve