Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.11.2008.

17:36

Eto želi kraj karijere u Marseju

Fudbaler Barselone Samjuel Eto izjavio je da se nada da će završiti karijeru igrajući za francuski Marsej.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Reprezentativac Kameruna, koji odlično igra ove sezone za Barselonu, istakao je da bi jednog dana voleo da igra u Francuskoj. "Moj san je da igram u Marseju. Za mene je Francuska slična Kamerunu, tako da bih na kraju karijere, kada budem posustao, mogao da odigram poslednju sezonu u Marseju", rekao je on.

Ovaj 27-godišnji fudbaler postigao je 13 golova u 11 utakmica španske lige, uključujući i četiri na meču kada je Barselona pobedila Valjadolid sa 6:0.

Prema njegovim rečima, novi trener Pep Gvardiola traži mnogo više discipline od Franka Rajkarda, ali da to ne znači da ih zove u pola noći.

"Ne proverava nas šta radimo noću. Mi imamo decu i odrasli smo ljudi, ali detalji su veoma važni. U ekipi kao što je Barselona, male stvari drže grupu na okupu. Kada ne ručate sa drugim igračima posle treninga, normalno je da ljudi pomisle da nešto nije u redu", rekao je Eto.

Eto je evropsku karijeru počeo u Real Madridu 1997. ali je za tri godine odigrao svega tri utakmice. Veći deo vremena proveo je kao pozajmljen igrač Leganesa, Espanjola i Maljorke u koju je prešao 2000. godine. Za Maljorku je na 120 utakmica postigao 48 golova. 2004. prelazi u Barselonu gde je do sada odigrao 118 utakmica i postigao 90 golova. U dresu Kameruna odigrao je 73 utakmice i 36 puta bio strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve