Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.11.2008.

16:24

Srbija - Poljska 14.12. u Turskoj

Fudbalske reprezentacije Poljske i Srbije odigraće u nedelju, 14. decembra, u turskom gradu Beleku prijateljsku utakmicu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč će biti odigran u Beleku zato što su klimatski uslovi na turskoj obali i u zimskom periodu odlični, za razliku od većeg dela našeg kontinenta u to doba godine. Utakmica protiv Poljske biće idealna prilika za selektora Radomira Antića da na delu vidi kandidate iz klubova Jelen superlige.

Antić je ove jeseni i za kvalifikacione utakmice pozivao po šest kandidata sa domaće scene, a duel u Turskoj poslužiće mu da vidi veći broj igrača koje su on i članovi Stručnog štaba zapazili tokom jesenjeg dela sezone.

Na taj način, susret protiv Poljaka dobija jednu novu i značajnu fudbalsku dimenziju. Zbog gustog kalendara takmičenja, retkost je da selektoru upriličimo jedan ovakav meč. Uz to, utakmica protiv kvalitetnog protivnika biće i odlična prezentacija našeg elitnog klupskog takmičenja i verujem da ćemo se predstaviti na najbolji način“, izjavio je Zoran Laković, generalni sekretar FS Srbije.

Zanimljivo je da će i Poljaci u Belek doputovati sa ekipom sastavljenom od fudbalera iz prvoligaških klubova. Selektor Poljske Leo Benhaker ima istu želju kao i vođa Srbije Antić, a od pojačane konkurencije za tim oni očekuju dosta.

Utakmice poslednjeg kola jesenjeg dela šampionata Jelen superlige zakazane su za četvrtak, 11. decembar. Uzimajući to u obzir, kao i činjenicu da 14. decembar nije termin iz koordinisanog međunarodnog kalendara FIFA, Laković je dodao:

Verujemo da igrači neće imati ništa protiv da trenažni proces produže za četiri dana kako bi iskoristili priliku da se nametnu selektoru Antiću. S druge strane, uputili smo molbu čelnicima Zajednice klubova Jelen superlige i članovima elite da utakmice poslednjeg jesenjeg kola budu odigrane dan ranije, u sredu 10. decembra. Time bismo imali dovoljno vremena za put i adekvatnu pripremu za susret protiv Poljaka. Termin nije predviđen u međunarodnom kalendaru, ali FIFA nema ništa protiv odigravanja utakmica poput ovih ukoliko se postigne dogovor u unutrašnjim okvirima“.

Ukoliko sve bude po ovom predlogu, članovi fudbalske reprezentacije Srbije otputovaće u Belek 11. decembra, a povratak je zakazan dan posle odigravanja utakmice. Tom utakmicom i zvanično bi bile završene takmičarske obaveze našeg najboljeg tima u 2008. godini, a njoj prethodi prijateljski susret protiv Bugarske 19. novembra sa početkom u 17.30 sati na Stadionu Partizana u Beogradu.

Selektor Radomir Antić objaviće spisak igrača za ovu utakmicu u petak 14. novembra, na konferenciji za štampu koja će biti održana u 14 sati u „Sport kafeu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve