Nova vest
Fudbal

Subota, 08.11.2008.

22:19

Eto i Iguain rafalno, silna Barsa

Barselona i Real nastavili su borbu za vrh novim pobedama, Real protiv malage uz mnogo sreće, Barsa protiv Valjadolida superiorno i spektakularno.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Malaga je tri puta vodila na staduionu Bernabeu, ali su Madriđani sva tri puta uspevali da izjednače preko Iguaina. Real je iako sa igračem manje u drugom delu uspeo da preokrene rezultat i četvrtim golom Iguaina pobedi 4:3. Na Nou Kampa nikakve neizvesnosti nije bilo. Eto je do poluvremena dostigao Iguaina sa četiri gola, a do kraja Barsa je slavila 6:0.

Junak madridskog meča svakako je Iguain koji je tri puta vraćao Real u igru nakon što je Malaga vodila. Malaga je u prvom poluvremenu dva puta vodila golovima Eliseua u 5. i Bahe u 18. minutu, a Iguain je izjednačio najpre u 8, zatim u 37. minutu iz penala.

U drugom delu Malaga je ponovo povela, Aponjo je iz penala u 70. minutu pogodio za 3:2. Međutim, već u sledećem napadu Iguain je sjajnim udarcem sa oko 20 metara treći put poravnao rezultat.

Sedam minuta kasnije Iguain je ponovo bio glavni akter. Posle centaršuta sa leve strane on je oboren u šesnaestercu nakon što se našao između dva odbranbena igrača Malage. Isti igrač je izveo penal, koji je golman Arnau odbranio, ali je Iguain ipak uspeo da odbijenu loptu ubaci u mrežu četvrti put.

"Kraljevski klub" je od 44. minuta igrao sa igračem manje nakon što je Serhio Ramos dobio crveni karton.

U drugom meču večeri Barsa je bila veliki favorit protiv Valjadolida, ali je malo ko očekivao da će prvo poluvreme izgledati baš ovako. Gotovo u svakom napadu raspoložena "blaugrana" stvarala je gol-šanse, Mesi je bio nesebičniji nego ikad, a korist je izvukao Kamerunac Eto, koji je na svakih 15 minuta davao po gol, da bi u finišu, odmah posle trećeg postigao i četvrti.

U nastavku meča Valjadolid se držao neko vreme, ali je u završnih 15 minuta dotučen golovima Gudjonsena i Anrija.

Barsa i dalje ima dva boda više od Reala, Viljareal ima dva boda manje od Madriđana, ali u nedelju može da ih prestigne, ako pobedi Almeriju.

U nedelju se sastaju:

Viljareal – Almerija
Maljorka – Atletik Bilbao
Osasuna – Atletiko Madrid
Deportivo – Espanjol
Numansija – Betis
Rasing – Sporting Hihon
Sevilja – Rekreativo
Hetafe – Valensija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve