Nova vest
Fudbal

Subota, 08.11.2008.

16:51

Kaka: Zlatna lopta Ronaldu

Fudbalski reprezentativac Brazila Kaka rekao je da je igrač Mančester Junajteda Kristijano Ronaldo zaslužio da osvoji Zlatnu loptu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Kaka je takođe dodao da želi da pobedi Portugal u prijateljskoj utakmici koju će igrati dve reprezentacije. Kristijano Ronaldo je favorit za osvajanje Zlatne lopte, ali i priznanja za najboljeg fudbalera sveta u izboru Svetske fudbalske federacije, nakon što je prošle sezone predvodio Mančester Junajted do titula šampiona Evrope i Premijer lige.

Kaka smatra da je Ronaldo zaslužio trofeje, ali je poručio fudbaleru Junajteda da će uraditi sve kako bi Brazil pobedio Portugal u prijateljskoj utakmici u Braziliji 19. novembra.

"Ta utakmica je važna jer ću igrati na stadionu koji je udaljen samo nekoliko koraka od mesta na kojem sam rođen. Želim da pobedim Kristijana, koji je zaslužio Zlatnu loptu, kako bi brazilski narod učinio srećnim", rekao je Kaka u izjavi za italijanski list Gazeta delo Sport.

Brazilski reprezentativac je prošle godine osvojio Zlatnu loptu i FIFA nagradu za najboljeg svetskog fudbalera.

Kaka je dodao da najverovatnije neće prihvatiti trenerski posao, kada odluči da se povuče iz fudbala i naglasio da ga je neuspeh Brazila na Svetskom prvenstvu 2006. u Nemačkoj naučio da u fudbalu talenat nije najvažniji.

"Na Svetskom prvenstvu 2006. godine igrao sam u brazilskoj repezentaciji punoj talenata, ali ništa nismo uspeli da osvojimo. To znači da su potrebni elementi za uspeh sportski duh, zajedništvo i mogućnost žrtvovanja, a ne samo talenat", ocenio je Kaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve