Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.11.2008.

23:05

Milan na vrhu tabele Kalča

Fudbaleri Milana pobedli su Napoli na San Siru rezultatom 1:0 u poslednjem meču desetog kola italjianske Serije A.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Meč je odlučen u 86. minutu, kada je Herman Denis posle centaršuta Ronaldinja skrenuo loptu u sopstvenu mrežu. Samo minut pre toga golman Napolija Đenato Jeco odbranio je penal Kaki. Gosti su od 44. minuta igrali sa igračem manje, pošto je Kristijan Mađo dobio drugi žuti karton posle uklizavanja sa leđa Kaki. 'Roso-neri' su preuzeli lidersku poziciju na tabeli sa 22 boda, a Napolitanci su četvrti sa 20.

Napoli je do isključenja Mađa bio, u najmanju ruku, ravnopravan rival sa Milanom. U drugom poluvremenu ekipa trenera Edoarda Reje koncentrisala se na čuvanje svog gola u želji da izbori bod.

Domaći su napadali sa svih strana, ali Napoli se umešno branio. U 73. minutu Milan je bio najbliži golu, kada je Kaka posle dodavanja glavom Zambrote pogodio stativu. Pet minuta pre kraja Mikele Pacijenca je nenamerno igrao rukom u šesnaestercu, a sudija je svirao penal. Jeco je 'pročitao' Kaku i ostalo je 0:0.

Samo minut kasnije meč je odlučen. Ronaldinjo je izveo slobodan udarac sa leve strane, a napadač gostiju Denis je glavom poslao loptu u svoj gol.

Pročitajte izveštaj sa ostalih utakmica odigranih u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve